- Dette har vi sagt lenge

Gunnar Larsen ved Oslo Politikammer er ikke overrasket over forskningsrapporten om den økende ungdomsvolden. - Dette har vi sagt fra om mange ganger, men vi blir ikke tatt like alvorlig som forskere, sier han til Dagbladet :på nettet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Forskningsrapporten fra Norsk institutt for by- og regionforskning (NIBR) gjør ikke like stort inntrykk på Gunnar Larsen som den har gjort på forskere og barne - og familieminister Valgerd Svarstad Haugland. Ikke fordi han ikke tar problemet alvorlig, men fordi innholdet i rapporten er noe han har sagt fra om mange ganger.

Lite nytt

- Rapporten inneholder lite nytt for oss ved Oslo Politikammer, sier lederen for voldsavsnittet. - Men når vi gjentatte ganger har sagt fra om de økende gjengproblemene, har vi blitt anklaget for å krisemaksimere for å få mer penger. Derfor er det greit at en nøytral instans som NIBR kommer fram til det samme som vi har sagt mange ganger.

Larsen ønsker seg mer forskning om andre temaer, slik at myndighetene får øynene opp for problemene.

- Det forskes altfor lite. Slik forskning fungerer som en kryssreferanse til våre observasjoner, og vi er derfor svært positive til nøytrale undersøkelser, sier Gunnar Larsen.

Hvordan ser du på Valgerd Svarstad Hauglands forsikringer om at hun nå vil ta problemene på alvor?
- Det vil jeg overhodet ikke kommentere, sier Larsen.