FRYKT: - På generelt grunnlag så har det vært grunn til å frykte at de som har dratt for å slåss i Syria vil vende seg mot vestlige mål, sier forfatter Lars Akerhaug til Dagbladet.  Foto: THOMAS WINJE ØIJORD/NTB SCANPIX
FRYKT: - På generelt grunnlag så har det vært grunn til å frykte at de som har dratt for å slåss i Syria vil vende seg mot vestlige mål, sier forfatter Lars Akerhaug til Dagbladet. Foto: THOMAS WINJE ØIJORD/NTB SCANPIXVis mer

- Dette har vi vært bekymret for lenge

Syria-krigen har gjort et terror-angrep mot Norge, mer sannsynlig, sier forfatter Lars Akerhaug.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): I dag kom det fram at politiet iverksetter tiltak for å møte en mulig konkret terror-trussel.

- På generelt grunnlag så har det vært grunn til å frykte at de som har dratt for å slåss i Syria vil vende seg mot vestlige mål, sier forfatter Lars Akerhaug til Dagbladet. 

- Vært bekymret lenge I  2013 ga Akerhaug ut boka «Norsk Jihad» om muslimske ekstremister i Norge. Akerhaug tar forbehold om at man ikke vet konkret hva terrortrusselen er, eller hvem som står bak. Men under pressekonferansen sa PST at trusselen kom fra grupperinger i Syria.

- PST har vært bekymret for dette lenge. Det som gjør det ekstra bekymringsfullt er at det er så mange nordmenn som har reist til Syria. Disse kan potensielt angripe hjemlandet, sier Akerhaug. Han forteller at man i 2012 ble klar over at al-Qaida-grupper hadde etablert seg i Syria.