DETTE HELIKOPTERET STYRTET I TROMS: Det var dette helikopteret av typen Eurocopter AS350 Ecureuil som styrtet og hvor en person omkom i Troms i dag. Foto: Markus Herzig
DETTE HELIKOPTERET STYRTET I TROMS: Det var dette helikopteret av typen Eurocopter AS350 Ecureuil som styrtet og hvor en person omkom i Troms i dag. Foto: Markus HerzigVis mer

Dette helikopteret styrtet i Troms

Fem år gammelt helikopter fløy tidligere i Sveits og Tyrkia.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Ulykkeshelikopteret som styrtet i Troms i dag og krevde ett menneskeliv, ble levert fra fabrikken i Frankrike i 2003 til det sveitsiske selskapet Air Grischa.

De har brukt det til persontransport, samt noen løfteoppdrag i de sveitsiske alper frem til fjor høst, da helikopteret skiftet eiere.

Ulykken skjedde klokka 10.50 i formiddag.

Betonglast
Under dagens oppdrag, da helikopteret styrtet, skulle det til Alta og Vardfjell ved Kviby der Avinor støper fundament til en ny radar, melder Altaposten.

Helikopteret skulle frakte betong, og selskapet som opererer det har gjort dette gjentatte ganger siden i fjor høst. det var dårlig vær i området der helikopteret styrtet, får Dagbladet opplyst hos Havarikommisjonen for transport.

Helikopteret er av typen Eurocopter AS350 Ecureuil, og har plass til fem personer. Maskinen ble solgt fra det sveitsiske selskapet i august i fjor til Heli Team i Norge og ble ført inn i Luftfartøyregisteret.

Ingen kjente feil
Helikopteret har kjennemerket LN-OAO i Norge, og var først innom Moss lufthavn, Rygge før det ble lokalisert på sin faste base i Harstad i Troms. Maskinen hadde tidligere kjennemerket HB-ZFE.

Dagbladet.no har får opplyst fra de forrige eierne at det aldri har vært noe problemer med maskinen, og at det hadde mellom 2500 og 3000 flytimer da det ble solgt til Heli Team.

Helikopteret var vinteren 2007/2008 leid ut til et annet sveitsisk selskap som brukte helikopteret i Tyrkia, hvor turister leide det for å bli flydd opp på snødekte fjelltopper før de sto off-piste ned igjen.

Helikoptertypen som styrtet er svært allsidig. Det brukes av politi og redningstjeneste, og kan også brukes ved brannslukning i en begrenset grad.

Helikopteret er kjent for sin svært gode manøvreringsevne og har en toppfart på rundt 200 km i timen.