Dette huset er bygget av plastflasker

Nigeria tar resirkuleringen til nye høyder.

FLASKEHUS:  Her er et av plasthusene under bygging i byen Sabon Yelwa i Nigeria. Foto. AFP PHOTO / Aminu ABUBAKAR / Scanpix
FLASKEHUS: Her er et av plasthusene under bygging i byen Sabon Yelwa i Nigeria. Foto. AFP PHOTO / Aminu ABUBAKAR / Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Nigerias første plastflaskehus har allerede rukket å bli en turistattraksjon.

- Jeg ville se bygningen med mine egne øyne, da jeg var overrasket over å høre at det var bygget av flasker. Hele verden burde reise hit for å se det, sier Nuhu Dangote, som har reist fra Kaduna for å se huset, til BBC.

I alt 25 hus av denne typen skal bygges for utleie i byen Yelwa i Nigeria. Hvert hus består av om lag 7800 plastflasker. Husene er ideelle for Nigerias klima, fordi sanden isolerer og holder varmen ute.

20 ganger sterkere Selve grunnmuren i huset er bygget av sement. Sanda som brukes i flaskene siles, for å sørge for at den blir kompakt i flaskene.

Plastflaskene, som er fylt med sand, legges på samme måte som murstein. Men kvaliteten hevdes å være bedre.

- Den kompakte sanden på innsiden av flaskene er nesten 20 ganger sterkere enn murstein, sier Yayaha Ahmed i Nigerias senter for fornybar energi, til BBC, og legger til at de planlegger å bygge treetasjes hus av flasker.

Det meste av vannet som selges i Nigeria blir solgt i små plastposer. Men vann på plastflasker blir stadig mer populært, og utgjør mellom 20 og 25 prosent av vannsalget.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer