Dette huset er bygget av plastflasker

Nigeria tar resirkuleringen til nye høyder.

FLASKEHUS:  Her er et av plasthusene under bygging i byen Sabon Yelwa i Nigeria. Foto. AFP PHOTO / Aminu ABUBAKAR / Scanpix
FLASKEHUS: Her er et av plasthusene under bygging i byen Sabon Yelwa i Nigeria. Foto. AFP PHOTO / Aminu ABUBAKAR / Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Nigerias første plastflaskehus har allerede rukket å bli en turistattraksjon.

- Jeg ville se bygningen med mine egne øyne, da jeg var overrasket over å høre at det var bygget av flasker. Hele verden burde reise hit for å se det, sier Nuhu Dangote, som har reist fra Kaduna for å se huset, til BBC.

I alt 25 hus av denne typen skal bygges for utleie i byen Yelwa i Nigeria. Hvert hus består av om lag 7800 plastflasker. Husene er ideelle for Nigerias klima, fordi sanden isolerer og holder varmen ute.

20 ganger sterkere Selve grunnmuren i huset er bygget av sement. Sanda som brukes i flaskene siles, for å sørge for at den blir kompakt i flaskene.

Plastflaskene, som er fylt med sand, legges på samme måte som murstein. Men kvaliteten hevdes å være bedre.

- Den kompakte sanden på innsiden av flaskene er nesten 20 ganger sterkere enn murstein, sier Yayaha Ahmed i Nigerias senter for fornybar energi, til BBC, og legger til at de planlegger å bygge treetasjes hus av flasker.

Det meste av vannet som selges i Nigeria blir solgt i små plastposer. Men vann på plastflasker blir stadig mer populært, og utgjør mellom 20 og 25 prosent av vannsalget.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.