Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Dette huset er gratis hvis du henter det selv

Men svært mange har misforstått annonsen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Da Øystein Høydalsvik (39) og familien fant ut at de skulle bygge nytt hus kom de på en nokså ukonvensjonell måte å bli kvitt det gamle huset på: Ved å gi det bort gratis, til den som gidder å komme å hente det.

- Dette er bare kjempemorsomt. Responsen er helt enorm, humrer Høydalsvik til Dagbladet.

- Tanken er at det er et bra hus som er i god stand og som har masse verdier. I utgangspunktet planla vi å renovere og pusse opp. Men etter å ha vært i kontakt med 16 entreprenører, og ingen av dem ville ta jobben, kom vi på andre tanker.

Huset befinner seg akkurat nå på Malmøya utenfor Oslo.

Mange misforstår Familien fikk til slutt et par anbud, men prisen var høyere enn de hadde antatt. Og etter å ha fått klarsignal for å bygge nytt, bestemte de seg altså for å gi det bort.

- Det er praktisk for meg, og en artig miljøvennlig ting å gjøre, sier Høydalsvik.

Han forteller imidlertid at svært mange har misforstått annonsen. Flere har tatt kontakt og forklart at de gjerne vil komme og bo i huset.

Men avtalen er altså at den nye eieren må komme og hente huset selv, og betale de eventuelle utgiftene dette medfører. Familien er heller ikke interessert i å gi bort huset i deler. Altså må den som får huset ta med seg alt. Møblene som framgår på enkelte av bildene følger heller ikke med; det er altså fast inventar som gis bort.

Måtte stenge annonsen Annonsen ble først lagt ut på Finn lørdag kveld. Men på grunn av en enorm pågang, kombinert med mange misforståelser måtte Høydalsvik ta den ned og endre litt.

Nå er det satt et depositum på 30 000 kroner for prosjektet i håp om å luke ut useriøse aktører.

- Annonsen har vel hatt 9000 visninger siden den ble lagt ut igjen på søndag. Og jeg har vel fått rundt 100 henvendelser, sier huseieren.

- For en nevenyttig person er jo dette et varp. Man kan for eksempel ta jobben og stykkselge huset på Finn. Eventuelt kan man flytte hele huset, sier han.

Høydalsvik forteller at det enkleste for ham antagelig ville vært å rive huset, men han ønsker heller å gi det bort dersom noen kan få bruk for det.

 I DET GAVMILDE HJØRNET:  Huseier Øystein Høydalsvik. Foto: Privat
I DET GAVMILDE HJØRNET: Huseier Øystein Høydalsvik. Foto: Privat Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media