Dette huset knytter bedrageriene i Oslo og Østfold sammen

Men politiet i Oslo vil ikke slå sakene sammen.

ST. CROIXGATE 11: 39-åringen skal ha søkt om falskt lån på rundt fire millioner kroner til bygården i Fredrikstad sentrum. Verdien skal ha steget fra 1,2 millioner kroner til 4,2 millioner kroner etter at bygget ble delt opp i fem leiligheter og solgt enkeltvis. Foto: John Terje Pedersen/Dagbladet
ST. CROIXGATE 11: 39-åringen skal ha søkt om falskt lån på rundt fire millioner kroner til bygården i Fredrikstad sentrum. Verdien skal ha steget fra 1,2 millioner kroner til 4,2 millioner kroner etter at bygget ble delt opp i fem leiligheter og solgt enkeltvis. Foto: John Terje Pedersen/Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Dette leilighetskomplekset i St. Croixsgate 11 i Fredrikstad sentrum står helt sentralt i den historiske omfattende bedragerisaken i Østfold.

Nå knyttes den også til den nylig avslørte bedragerisaken i Oslo. I går ble fem menn varetektsfengslet i Oslo tingrett. Til sammen er åtte personer siktet for å ha bedratt eller forsøkt å bedra banker for mellom 20 og 25 millioner kroner.

En 39 år gammel mann, som antas å være hovedmannen i Østfold-saken, skal med hjelp av falske lånepapirer søkt om lån på rundt fire millioner kroner for bygården i St. Croixsgate. Verdien på huset, skal ifølge politiet, ha steget mistenkelig høyt - fra 1,2 millioner til 4,2 millioner etter at det ble delt i fem leiligheter og solgt enkeltvis.

Hovedmann og siktetOg det er slik politiet mener boligspekulantene har drevet: De pumpet opp prisen på eiendommene, solgte til seg selv og forlot regninga. Igjen satt siste kjøper med en gjeld han ikke klarte å betjene. Banken tok over og siste selger satt igjen med et hyggelig overskudd.

- Vi mener det huset er en av eiendommene som binder Østfold- og oslosaken sammen. Det er ikke slik at sakene er slått sammen, de etterforskes hver for seg, men vi ser at flere navn og adresser fra Østfold går igjen i vår sak, sier politiadvokat Anne Glede Allum ved Finans- og miljøkrimseksjonen i Oslo politidistrikt.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer