Dette huset sto nytt etter flommen i 2011, her tas det igjen

- Elendigheten vil ingen ende ta.

NY PLEN FOR TO UKER SIDEN: Sognepresten i Kvam, hvor den pågående flommen herjer, kjenner familien hvis hus i dag tidlig ble revet med av flommen. Han forteller at huset ble bygget nytt etter at familien mistet huset i 2011-flommen som herja på samme sted. Foto: Thomas Hansen
NY PLEN FOR TO UKER SIDEN: Sognepresten i Kvam, hvor den pågående flommen herjer, kjenner familien hvis hus i dag tidlig ble revet med av flommen. Han forteller at huset ble bygget nytt etter at familien mistet huset i 2011-flommen som herja på samme sted. Foto: Thomas HansenVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): - De sådde ny plen for bare to uker siden, og så skjer dette igjen. Elendigheten vil ingen ende ta, sier sogneprest i Kvam, Jens Petter Ous, til Dagbladet.

Han kjenner godt til familien hvis hus i dag tidlig ble revet med av flommen. I 2011, da hundreårsflommen gjorde massive skader på akkurat samme sted, mistet familien alt.

• Følg utviklingen direkte i vårt flomstudio.

- Blir tøft Det nye huset sto ferdigstilt i fjor sommer.

- Det blir tøft å måtte gå samme runden igjen, Ous.

Han tok selv flere bilder av flommen i 2011, som blant annet ble publisert i Dagbladet. Nå opplever han, sammen med flere hundre innbyggere i bygda, som ligger i Nord-Fron kommune i Gudbrandsdalen, det samme om igjen:

- Vi synes det var forferdelig i 2011, men denne gang er enda verre, sier Ous torsdag formiddag.

Ved 22-tida i går kveld var om lag 200 beboere i byens sentrum evakuert fra sine hjem på grunn av truende vannmasser.

- Jeg er utslitt og emosjonell Ous forteller at folk er i sjokk på evakueringssenteret.

- De er forholdsvis rolige, men de er sjokkerte. Det blir nok forferdelig for dem når de får se skadene som er gjort på husene deres.

Han forteller at det er mennesker i alle aldre som er samlet etter evakueringen. Selv er Ous en del av kriseteamet.

- Vi har prata mye i løpet av natta og dagen, og smurt brødskiver og kokt kaffe om hverandre. Det er tragisk, jeg er utslitt og emosjonell, sier en tydelig preget sogneprest.

Kommunen og kriseteamet skal sammen med politiet møtes klokka 17 i kveld for å avgjøre når og om de evakuerte kan få komme hjem.