Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Dette irriterer kollegene dine

Dårlig kroppslukt, snyltere og folk med dårlig arbeidsmoral ligger høyt på lista over hva som er mest irriterende hos arbeidskolleger. Men det er stor fare for at nettopp du ligger på topp på hatlista!

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det australske rekrutteringsselskapet TMP Worldwide har spurt 6000 mennesker hva det er ved kollegene som irriterer dem mest. Ikke uventet er dårlig kroppslukt, folk som snylter og dårlig arbeidsmoral høyt på lista. Men øverst troner du som har mobiltelefon!

Det er ikke noe som gjør arbeidskameratene mer irritert enn plagsomme ringelyder, spesielt på arbeidsplasser der du sitter i et åpent kontorlandskap.

- Dette er hovedårsaken til at folk blir sure på jobb, sier markedssjef Fergus Kelly i TMP Worldwide.

Doruller

På en god andreplass på hatlista kommer folk som har ansvaret når kopieringsmaskiner, faks-maskiner og skrivere ikke fungerer. Deretter følger jobb-haiking, altså kolleger som hele tida skal sitte på med andre til jobb.

Først på fjerdeplass finner du dårlig ånde og vond kroppslukt. Så følger medarbeiderne som ikke setter ny dorull i holderen når de har brukt opp den gamle.

- Folk tilbringer ofte mer tid med arbeidskolleger enn med familie og venner. Da er det selvfølgelig viktig å få til en god sosial balanse blant kollegene, sier Kelly.

- Det siste vi ønsker oss er at sidemannen på jobben har en irriterende vane. Det gjør arbeidsmiljøet enda mer stressende.

Fyll opp faksen

Folk som kommer seint på jobb, og går tidlig, havner på en sjetteplass, fulgt av kolleger som mener at de alltid veit best. Åttendeplassen går til kolleger som ikke fyller opp faksen og skriveren med papir når det er tomt.

På plassen under er vi tilbake til telefoner igjen. Folk som tar imot beskjeder til andre, men som skriver feil beskjed eller rabler utydelig, er irritasjonsmomenter. De følges av kolleger som låner gjenstander fra pulten din, og ikke sitter dem tilbake.

Her er hjelpen:

Hvordan skal du unngå å irritere kolleger med ringelydene dine? Her er de beste rådene fra skikk og bruk-eksperten Jacqueline Whitmore:

  • La telefonsvareren ta imot samtalene når du er i møte, på restaurant eller andre steder med mange mennesker.
  • Snakk med vanlig toneleie.
  • Bruk vibratorfunksjonen eller skru av telefonen når du er på offentlige steder.
  • Hvis du venter en telefon som du ikke kan utsette, gi beskjed til kollegene dine.
  • Vurder om det passer bedre å sende tekstmeldinger enn å snakke i telefonen når du er blant folk.
  • Vær diskré når du diskuterer private ærender og spesielle jobb-relaterte emner.
  • Menneskene du er sammen med skal alltid gå foran telefonen din.

Har du en irriterende ringelyd? Her og her kan du hente en ny.

Del dine verste mobilhistorier og dine beste mobilråd

Mer skikk og bruk for mobilbrukere

FORBANNET: Hvis du vil at kollegene dine skal være smørblide, bør du være forsiktig med mobilbruken.
Hele Norges coronakart