TATT FØR FORLISET: Dette bildet er nå lagt ut for salg hos RR Auction.
TATT FØR FORLISET: Dette bildet er nå lagt ut for salg hos RR Auction.Vis mer

- Dette isfjellet senket Titanic

Unikt foto selges på auksjon.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Mellom 1350 og 1512 personer omkom, bare 705 overlevde, da Titanic gikk ned på vei til New York 15. april i 1912.

Den luksuriøse atlanterhavs-damperen traff et isfjell, skrapte opp skipssiden og sank, på jomfruturen mellom Southampton i England og New York i USA.

Et unikt bilde av det som angivelig skal være isfjellet som senket skipet, er nå til salgs hos auksjonshuset RR Auction.

I beskrivelsen heter det at at bildet er tatt av kaptein W. F. Wood på skipet S. S. Etinian 12. april, altså to dager før sammenstøtet mellom Titanic og isfjellet (sammenstøtet skjedde før midnatt og skipet sank etter omtrent tre timer).

Ifølge auksjonshuset har isfjellet samme elipseform som isfjellet som senket Titanic, og det skal samsvare godt med et bilde som ble tatt av isfjellet fra skipet Prinz Adalbert etter sammenstøtet.

I 2010 ble det hevdet i boka «Good as Gold» at mannskapet om bord oppdaget isfjellet i god tid før de kolliderte, men at en styretabbe førte til at Titanic dundret inn i isfjellet med full kraft. 

Ifølge boka hadde skipet rikelig med tid til å styre unna isfjellet, men rormannen fikk panikk og snudde den gale veien.

Innen den katastrofale feilen kunne rettes opp, var det for sent.

Etter kollisjonen kunne passasjerene og mannskapet ha blitt reddet, hadde de latt skipet ligge i ro. I stedet brukte de all kraft for å komme seg av isfjellet. Dette førte til at vann tok seg inn i det ødelagte skroget, ble det hevdet i boka.

TATT ETTERPÅ: Dette bildet ble tatt fem dager etter forliset. Isfjellet hadde røde merker og inneholdt vrakgods. Foto: Wikimediacommons
TATT ETTERPÅ: Dette bildet ble tatt fem dager etter forliset. Isfjellet hadde røde merker og inneholdt vrakgods. Foto: Wikimediacommons Vis mer