TRUSSELVURDERING: PST-sjef Benedicte Bjørnland la i går fram trusselvurderingen for Norge i 2016. Justisminister Anders Anundsen mener det er viktig at PST påpeker at det drives etterretning mot Norge, og at nordmenn på beskytte seg bedre. FOTO: JACQUES HVISTENDAHL / Dagbladet
TRUSSELVURDERING: PST-sjef Benedicte Bjørnland la i går fram trusselvurderingen for Norge i 2016. Justisminister Anders Anundsen mener det er viktig at PST påpeker at det drives etterretning mot Norge, og at nordmenn på beskytte seg bedre. FOTO: JACQUES HVISTENDAHL / DagbladetVis mer

Dette jakter Putins spioner i Norge: - Vi må skjerpe oss

Spioner prøver å komme på innsiden av viktige norske bransjer som olje, maritim og forsvar. Hele tre russiske etterretningstjenester opererer i Norge, ifølge PST.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Russland er landet som kan gjøre størst skade på Norge, ifølge Politiets sikkerhetstjeneste (PST). I en ny trusselvurdering tegner de et bilde av hvordan andre land driver omfattende og aggressiv etterretning mot Norge.

- Det er mange som har inntrykk av at etterretningsvirksomhet i Norge hører den kalde krigen til, men virkeligheten er en helt annen, sier justisminister Anders Anundsen til Dagbladet.

- Dette handler om deg og meg, små bedrifter, store bedrifter og offentlige organer. Vi er ekstremt dårlig til å beskytte vår egen informasjon. Vi må rett og slett skjerpe oss. Det er for lett å hente ut informasjon fra oss, sier justisministeren.

Olje og gass

Da krigen i Ukraina startet, endret det alt. Ikke bare for forholdet mellom Russland og Vesten, men også for energimarkedet i Europa.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet på PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.
  • Abonnementet har ingen bindingstid. Du kan si det opp når som helst.
  • Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris, og løper til du sier opp.
  • Ordinære priser: Uke kr 45,- Måned kr 79,- Kvartal kr 199,- År kr 729,-

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn