TRUSSELVURDERING: PST-sjef Benedicte Bjørnland la i går fram trusselvurderingen for Norge i 2016. Justisminister Anders Anundsen mener det er viktig at PST påpeker at det drives etterretning mot Norge, og at nordmenn på beskytte seg bedre. FOTO: JACQUES HVISTENDAHL / Dagbladet
TRUSSELVURDERING: PST-sjef Benedicte Bjørnland la i går fram trusselvurderingen for Norge i 2016. Justisminister Anders Anundsen mener det er viktig at PST påpeker at det drives etterretning mot Norge, og at nordmenn på beskytte seg bedre. FOTO: JACQUES HVISTENDAHL / DagbladetVis mer

Dette jakter Putins spioner i Norge: - Vi må skjerpe oss

Spioner prøver å komme på innsiden av viktige norske bransjer som olje, maritim og forsvar. Hele tre russiske etterretningstjenester opererer i Norge, ifølge PST.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
Har du allerede abonnement?   Logg inn

Russland er landet som kan gjøre størst skade på Norge, ifølge Politiets sikkerhetstjeneste (PST). I en ny trusselvurdering tegner de et bilde av hvordan andre land driver omfattende og aggressiv etterretning mot Norge.

- Det er mange som har inntrykk av at etterretningsvirksomhet i Norge hører den kalde krigen til, men virkeligheten er en helt annen, sier justisminister Anders Anundsen til Dagbladet.

- Dette handler om deg og meg, små bedrifter, store bedrifter og offentlige organer. Vi er ekstremt dårlig til å beskytte vår egen informasjon. Vi må rett og slett skjerpe oss. Det er for lett å hente ut informasjon fra oss, sier justisministeren.

Olje og gass

Da krigen i Ukraina startet, endret det alt. Ikke bare for forholdet mellom Russland og Vesten, men også for energimarkedet i Europa.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris: Uke kr 45,- Måned kr 79,- Kvartal kr 199,- År kr 729.
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.
  • Abonnementet har ingen bindingstid. Du kan si det opp når som helst.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn