- Dette juletreet blåser iallefall ikke ned

Kjendisfurua i Alta har fått en utfordrer. - En naturkatastrofe.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon


(Dagbladet): Kafevert Maylen Askevold Gulli på Fagernes er uforberedt på at «hennes» juletre så raskt skulle komme i offentlig søkelys, men slett ikke overrasket.

- Det kommer folk inn og spør om vi skal ha dette treet utenfor helt til jul. De synes ikke det er spesielt vakkert, her midt i skogområdet.

- Men det er kontaktskapende, og selvfølgelig disker vi opp med noe godt når folk kommer inn med sine kommenterer. All PR er god PR, kvitrer en lattermild kafevert (51) på Briskeby Kafe når Dagbladet ringer for å sjekke julestasen i hjertet i Valdres.

Rundjuling i Alta Årets kommunale julefuru i Alta ble så rundtbanket i media i går at kommunens juletresjef fjernet det fra torget i går kveld.

En tipser på Fagernes har gjort oppmerksom på at den ansvarlige for høy julepynt i Alta ikke bør la seg mobbe. Han har rettet mobilkamera-fokus mot offentlig pynt i hjemtraktene. Av hensyn til vedlagt kommentar, lar vi tipseren være anonym:

- En naturkatastrofe «Dette buskaset er det slengt opp noe pynt og (defekte) lys på. Det er like stygt fra alle vinkler og minner mer om en naturkatastrofe
enn jul».

- Huffda, kafevert, er det du som har blinket ut denne furua?

- Nei, nei, det er Handelsstanden som fikser juletre i år også. Og jeg må vel si at de var litt heldigere i fjor og litt heldigere jula før det.
Raskt å pynte - Så pila peker altså feil vei ?

- Jo,  men vi ser treet hele dagen har også funnet noen artige trekk. Det er ikke alle som har et juletre som ligner geviret på en elg eller hjort i toppen. Og så er det raskt å pynte. Det må vi jo tenke på når det er 23 minus og sur vind. Og ikke minst - treet vårt er så glissent at det ikke blåser overende, påpeker kafeverten.

Action i Alta
Dagbladet.no fortsetter gjerne serien om offentlige juletrær dersom noen kommer over julepynt som kan matche Alta og Fagernes.

STYGGEST? Er dette Norges styggeste juletre? MMS: 2400@db.no
STYGGEST? Er dette Norges styggeste juletre? MMS: 2400@db.no Vis mer

På torget i Alta har det skjedd saker og ting i løpet av dagen. Altaposten.no har fulgt jakten på det NYE juletreet.

KONKURRENT: Dette juletreet i Alta er en hard konkurrent. FOTO: ROBIN MORTENSEN, FINNMARK DAGBLAD
KONKURRENT: Dette juletreet i Alta er en hard konkurrent. FOTO: ROBIN MORTENSEN, FINNMARK DAGBLAD Vis mer