Dette kalte de Knut: tosk, en stakkar, en sprett, komiske Knut

Justisministeren måtte tåle svært harde karakteristikker fra politiske motstandere.

NEDERLAGET: Justisminister Knut Storberget på vei til pressekonferansen i Oslo fredag der han opplyste at han skrinlegger forslaget om å tillate politifolk å bruke hijab i tjenesten.
Foto: Erlend Aas / SCANPIX
NEDERLAGET: Justisminister Knut Storberget på vei til pressekonferansen i Oslo fredag der han opplyste at han skrinlegger forslaget om å tillate politifolk å bruke hijab i tjenesten. Foto: Erlend Aas / SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Det har blåst kraftig rundt justsiminester Knut Storberget de to siste månedene. Den bitre lønnstriden med politiet, blasfemi-debatten og hijab-striden er noen av sakene der justisministeren har fått hard kritikk. Til slutt ble belastningen for stor. - Det er ingen tvil om at han har vært under et ekstremt press, sier generalsekretæren i Politiets Fellesforbund til Dagbladet.no.  4.000 artiklerI januar og februar i år ble det publisert mer enn 4.000 artikler om justisminister Knut Storberget. Til sammenligning var det 2.500 i samme periode i 2008. En gjennomgang Dagbladet.no har gjort av artiklene i tidsperioden viser at justisministeren har måttet tåle svært harde karakteristikker fra politiske motstandere. Det begynte med at politiet kalte han for «Komiske Knut». Siden har Storberget offentlig blitt kalt for løgner, tosk, en liten sprett og «en stakkar».

Flere av personangrepene har blitt gjengitt på Dagbladet.nos sider.

- En stakkarHøyres Per Kristian Foss kalte Storberget «klønete», Frp-formann Siv Jensen pekte han ut som «det svakeste leddet», Frp-nestor Carl I. Hagen kalte Storberget for «en belastning». Høyre-leder Erna Solberg tok også i:

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer