Gabby Petito og Brian Laundrie:

Dette kan avgjøre Petito-saken

Slik jobber de amerikanske etterforskerne for å finne ut nøyaktig hva som hendte i den mye omtalte drapssaken.

DØDE: Gabbi Petito ble kvalt til døde, mens Brian Laundrie plutselig forsvant. Nå er også han bekreftet omkommet. Foto: Brian Laundrie/Instagram
DØDE: Gabbi Petito ble kvalt til døde, mens Brian Laundrie plutselig forsvant. Nå er også han bekreftet omkommet. Foto: Brian Laundrie/Instagram Vis mer
Publisert

Amerikanske myndigheter hadde håpet at Brian Laundrie (23) kunne bidra til å belyse hvordan Gabby Petitos (22) siste dager foregikk.

Det fikk de aldri muligheten til, da Laundries levninger ble funnet onsdag forrige uke.

Laundrie ble funnet i et av Floridas mange naturreservater, ved et skogsområde i Myakkahatchee Creek Environmental Park.

Ifølge Laundrie-familiens advokat, Steven Bertolino, skal det ha vært Brian Laundries foreldre som ba politiet søke i dette området.

I løpet av sommeren la paret ut på en biltur, hvorfra Laundrie returnerte til North Port, Florida, alene 1. september, opplyser politiet.

11. september meldte foreldrene til Petito at hun var savnet. Laundrie snakket ikke med myndighetene i løpet av de to neste dagene, før han 13. september forlot hjemmet sitt. Han ble ikke sett igjen, før letemannskaper fant ham død forrige onsdag.

STANSET: Politiet har offentliggjort denne videoen av Gabby Petito (22) og kjæresten Brian Laundrie (23). De ble stanset av politiet i Arches National Park i Utah 12. august. Én måned seinere ble Gabby meldt savnet. Video: AP. Vis mer

Fant ikke svaret

Mandag melder CNN at en av Laundrie-familiens advokater har sagt at den foreløpige obduksjonsrapporten kom tilbake som «ufullstendig».

- Brian Laundries obduksjon har ikke gitt svar på dødsårsaken, og hans levninger overføres nå til en rettsantropolog, sier advokat Steven Bertolino til CNN.

Bertolino sier at familien planlegger å kremere Laundries levninger, og ikke vil ha en begravelse.

Petitos levninger ble oppdaget i Grand-Teton nasjonalpark i den amerikanske delstaten Wyoming 19. september. Obduksjonsrapporten viser at 22-åringen døde av kvelning og FBI betegner det som et drap.

Offentligheten har ikke fått vite mye mer om hendelsesforløpet.

DRAPSMYSTERIE: Gabbi Petito ble kvalt til døde, mens Brian Laundrie plutselig forsvant. Nå er også han bekreftet omkommet. Foto: Brian Laundrie/Instagram Vis mer

Flere ubesvarte spørsmål

At politiet ikke fant Brian Laundrie i live, gjør at de fortsatt sitter med mange ubesvarte spørsmål.

Nå har flere eksperter uttalt seg om hva de vet, og hva som kan ha skjedd med Petito, like før hun ble drept.

Under en pressekonferanse fortalte rettsmedisiner Brent Blue i Teton County i staten Wyoming om de første resultatene av obduksjonsrapporten.

Der kommer det fram at hun ble kvalt og at det var et drap. Han uttalte at hun ble kvalt av en person.

Blue estimerer at 22-åringen ble drept tre til fire uker før hun ble funnet død den 19. september i nasjonalparken Bridger-Teton.

Kompleks sak

Paul Belli, en pensjonert løytnant ved Sacramento County lensmannskontor og president i International Homicide Investigators Association, gjør det klart overfor CNN at de står ovenfor en svært kompleks sak.

- Det vil sannsynligvis bli funnet fingeravtrykk på begge to, men det vil ikke nødvendigvis bekrefte at det var Laundrie som drepte offeret. De var kjærester fram til dødsfallet og det er vanlig å finne DNA fra partneren.

Videre sier Belli at om de finner fingeravtrykk på uvanlige steder på Petito, kan det gi dem noen ledetråder.

Nøkkelelementer

Etterforskere ser også på de beslaglagte gjenstandene de har funnet, som Laundrie og Petito hadde med seg på bilferien deres.

Det er blant annet funnet en notatbok, som granskes nøye av analytikere, for å se om det står noe i den som kan gi ytterligere svar. Notatboka ble funnet i en ryggsekk, som ble funnet sammen med Laundries levninger forrige uke.

Det ble også funnet en harddisk i bilen det tidligere kjæresteparet kjørte rundt i, da de var på bilferie i sommer.

Myndighetene håper de snart vil finne Laundries telefon. Belli sier at et slikt funn kan gi dem en utrolig mengde med ny informasjon. CNN har tidligere skrevet at Laundrie forlot hjemmet sitt uten lommebok og telefonen.

I tillegg til dette søkes det etter mulige videoer av Laundrie og Petito, som myndighetene håper kan hjelpe med å sette sammen et klarere bilde av hva som hendte med Gabby Petito.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer