Dette kan bli avtalen mellom Donald og Kim

Sett bort fra at det ikke trenger å bli noen atomavtale i det hele tatt mellom landene, står det igjen tre muligheter, ifølge nyhetsbyrået AP.

VIL DE MØTES? Spørsmålet er om Donald Trump og Kim Jong-un vil møtes 12. juni, eller om det nok en gang blir avlyst. Det er også knyttet stor spenning rundt hva slags avtale de blir enige om, dersom de blir enige. Foto: NTB scanpix
VIL DE MØTES? Spørsmålet er om Donald Trump og Kim Jong-un vil møtes 12. juni, eller om det nok en gang blir avlyst. Det er også knyttet stor spenning rundt hva slags avtale de blir enige om, dersom de blir enige. Foto: NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Når USAs president Donald Trump og Nord-Koreas leder Kim Jong-un møtes i Singapore neste måned, så sant møtet ikke blir avlyst igjen, ankommer de møterommet med forskjellige krav.

USA krever fullstendig atomnedrustning på Koreahalvøya, men nordkoreanerne ser for seg nedtrapping på sikt og at amerikanernes «fiendtlige politikk» mot nordkoreanerne opphører, skriver nyhetsbyrået AP.

Det er derfor duket for bainharde forhandlinger mellom partene, også før de møtes i det sørasiatiske landet.

Biff før alvoret starter

Natt til torsdag norsk tid møtte USAs utenriksminister Mike Pompeo Kim Jong-uns høyre hånd i New York, generalen og partitoppen Kim Yong-chol. Etter møtet fortalte Pompeo at møtet var «storartet» og at de nøt en «amerikansk biff». Alvoret begynner trolig allerede i morgen.

Pompeo har vært Trump-administrasjonens ansikt utad siden det ble snakk om å starte samtaler med diktaturstaten på Koreahalvøya. Tidligere denne måneden møtte Pompeo Kim Jong-un i Pyongyang.

Det «alle» lurer på nå er hva slags avtale landene blir enige om, dersom de blir enige. For det er nemlig ikke gitt at det blir en avtale.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer