FORBEREDT: Vaktmester Nolber Grant har hentet sandsekker som brukes til å barrikadere dørene til serveringsstedene på South Street Seaport  før orkanen «Sandy» treffer. Foto: Vegard Kristiansen Kvaale / Dagbladet
FORBEREDT: Vaktmester Nolber Grant har hentet sandsekker som brukes til å barrikadere dørene til serveringsstedene på South Street Seaport før orkanen «Sandy» treffer. Foto: Vegard Kristiansen Kvaale / DagbladetVis mer

- Dette kan bli katastrofalt

Vaktmesteren Nolber Grant gjør serveringsstedene i det populære bryggeområdet South Street Seaport klar for Sandy. Det blir trolig et av de mest utsatte stedene i byen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

NEW YORK (Dagbladet): Amerikanerne har tatt poenget og forstått alvoret i dødsorkanen «Sandy» - som har en fryktfull prognose rett mot gigantbyen New York.

Butikkene har gått tomme for vann, mat, dopapir, batterier og andre essensielle varer som innbyggerne i millionbyen har hamstret inn.

- Som i fjor For de har gjort det før og er forberedt.

- Vi var igjennom dette i fjor med orkanen «Irene» også, men da skjedde det jo ikke noe. Så vi får håpe at det går sånn i år også, sier Ruben Yepez til Dagbladet mens han taper vinduene på sandwich-stedet hvor han jobber.

SOM I FJOR: Ruben Yepez taper vinduene på en kafé på South Street Seaport i New York. Han forteller at de forbereder seg på samme måte til orkanen «Sandy» som de gjorde til orkanen «Irene» i fjor høst. Foto: Vegard Kristiansen Kvaale / Dagbladet
SOM I FJOR: Ruben Yepez taper vinduene på en kafé på South Street Seaport i New York. Han forteller at de forbereder seg på samme måte til orkanen «Sandy» som de gjorde til orkanen «Irene» i fjor høst. Foto: Vegard Kristiansen Kvaale / Dagbladet Vis mer

I dag holder de stengt.

- Sjefen min er nok mer bekymret enn meg for pengene han taper på dette, men det er jo kjedelig at jeg mister lønna et par dager, sier Yepez.

- Katastrofalt Like bortenfor står vaktmesteren Nolber Grant og lemper sandsekker som skal brukes til å holde flomvannet ute.

- Vi forbereder oss nøyaktig som vi gjorde før «Irene», men jeg synes det høres verre ut i år. Det høres ut som dette kan bli katastrofalt, men jeg ber til Gud om at skadene ikke blir store, sier Grant til Dagbladet.

Selv bor han i Queens og må skyndte seg for å rekke T-banen hjem etter jobb før hele byen nærmest stenger.

Nesten 400 000 evakuert Den dødelige orkanen har allerede tatt livet av 66 personer i Karibia de siste dagene, og myndighetene tar orkanen på største alvor. Blant annet planlegger de å stoppe all kollektivtrafikk.

Dessuten evakueres hele 375 000 personer i lavtliggende områder i New York i frykt for store mengder nedbør og et hevet sjønivå.

USAs president Barack Obama sa etter et krisemøte hos Federal Emergency Management Agency (FEMA) at han følte seg trygg på at ressursene som trengs er på plass, men advarte om at det kreves omfattende og rask respons når uværet slår til.

- Sandy er et stort og farlig uvær, sa Obama.