DEN SISTE SELFIEN: Barack Obama og David Ortiz hadde det hyggelig da bildet ble tatt. Nå er Det hvite hus mer irritert. Foto: REUTERS / Larry Downing / NTB scanpix
DEN SISTE SELFIEN: Barack Obama og David Ortiz hadde det hyggelig da bildet ble tatt. Nå er Det hvite hus mer irritert. Foto: REUTERS / Larry Downing / NTB scanpixVis mer

- Dette kan bli Obamas siste selfie

Presidenten selv var helt uvitende om hva han ble utsatt for.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Stemningen var gemyttlig og smilene satt løst da president Barack Obama poserte sammen med baseballstjerna David Ortiz på plenen foran Det hvite hus i forrige uke.

Ortiz, som var med å vinne baseballigaen for Red Sox, forærte presidenten en trøye med nummer 44 på ryggen. Og mens de sto foran fotografene, spurte Ortiz om han kunne ta et bilde med mobiltelefonen av seg selv sammen med presidenten - en såkalt selfie.

Problemet er bare at mobilprodusenten Samsung, retwitret bildet av en smilende Obama og Ortiz. Det åpenbare markedsføringsstuntet er ikke blitt godt mottatt av Det hvite hus.

- Obama visste ikke - Vel, Obama visste selvsagt ikke noe om Samsungs rolle i dette. Og kanskje dette vil bli den siste selfien, sa Dan Pfeiffer, seniorrådgiver i Det hvite hus, da han gjestet TV-programmet Face the Nation på kanalen CBS.

Pfeiffer sier det er et problem når noen bruker presidentens omdømme til å fremme et produkt. Derfor har Det hvite hus overlatt det til advokatene å følge opp saken.

- Vi har hatt samtaler med Samsung om dette og uttrykt våre innvendinger. Vi har latt advokatene ta den samtalen, sier presidentens rådgiver.

- Avtale med Samsung Ortiz, som ble kåret til den mest verdifulle spilleren i baseballigaen, sier mobilbildet med Obama var noe han fant på der og da.

- Det var noe som bare skjedde. Jeg ga ham trøya, og fotografene skulle ta sine bilder og jeg tenkte - i siste sekund - at kanskje jeg skulle ta et bilde med mobiltelefonen mens jeg hadde sjansen.

Seinere har det kommet fram i SportsBusiness Journal at Ortiz har en fersk avtale med Samsung. Mobilprodusenten sier de har hyret Ortiz som en promotør på sosiale medier, og at de oppmuntret han til å dele bilder fra besøket i Det hvite hus.

Samsung fikk også stor oppmerksomhet for mobilbildet som ble tatt under årets Oscar-utdeling. Først etter at bildet hadde gått som en farsott på sosiale medier og blitt det mest delte bildet på Twitter, ble det kjent at stuntet fra programleder Ellen Degeneres var ren produktplassering for Samsung.