Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Dette kan bli tidenes dyreste kjeks

Forventes solgt for 128 500 kroner i auksjon.

 GJEV SKIPSKJEKS:  Denne skipskjeksen forventer auksjonsfirmaet Henry Aldridge & Sons å få rundt 10 000 pund, eller 128 500 kroner, for når den i dag skal selges. Foto: Splash/Henry Aldridge & Sons
GJEV SKIPSKJEKS: Denne skipskjeksen forventer auksjonsfirmaet Henry Aldridge & Sons å få rundt 10 000 pund, eller 128 500 kroner, for når den i dag skal selges. Foto: Splash/Henry Aldridge & Sons Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Da Titanic gikk under den 15. april 1912 fungerte kjeksens brødre og søstre som proviant til de overlevende i skipets livbåter.

Selv ble det nå 103 år gamle produktet av merket Spillers and Bakers ikke spist.

Det kan auksjonshuset Henry Aldridge & Son takke høyere makter og passasjeren James Fenwick for.

Sistnevnte skal, ifølge auksjonshuset, ha vært med på å redde hundrevis av passasjerer fra en skjebne i havdypet.

Etter å ha gjort det var han såpass snarsynt at han fisket med seg den nevnte skipskjeksen fra livbåten han satt i, skriver BBC.

- Den er et fascinerende minne fra katastrofen, sier Henry Aldridge, ifølge kanalen, om kjeksen som de forventer å selge for opp til 128 500 kroner når den skal under hammeren  i dag.

Kjeksen skal nå være innpakket i en konvolutt med den originale påskriften «skipskjeks fra Titanic-redningsbåt april 1912».

Den skal etter planen selges sammen med en rekke andre minner fra fortiden, deriblant et bilde av isberget som senket den usenkelige båten for over 103 år siden, i den engelske småbyen Devizes, skriver BBC.

Totalt døde over 1500 mennesker i ulykken, mens 700 overlevde.

Det høye antallet omkomne ved Titanics forlis er i dag knyttet til de manglende forberedelsene for et eventuelt forlis, samt at skipet hadde for få livbåter i forhold til antall passasjerer.

Vraket ble lokalisert 1985 på rundt 4000 meters dyp sør for Newfoundland, ifølge SNL.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!