VIL TA OVER: - Vi er et uslåelig team. Det er alltid suksess når ansatte tar over sin egen arbeidplass - se f.eks. på Veidekke, sa Ola Giæver til Dagbladet.

Giæver har i 30 år vært pilot i Widerøe. Han står også i bresjen for gruppa av ansatte som ønsker å kjøpe sin egen arbeidsplass. Foto: INGUN A. MÆHLUM/DAGBLADET
VIL TA OVER: - Vi er et uslåelig team. Det er alltid suksess når ansatte tar over sin egen arbeidplass - se f.eks. på Veidekke, sa Ola Giæver til Dagbladet. Giæver har i 30 år vært pilot i Widerøe. Han står også i bresjen for gruppa av ansatte som ønsker å kjøpe sin egen arbeidsplass. Foto: INGUN A. MÆHLUM/DAGBLADETVis mer

Dette kan bli Widerøes nye eier

Widerøes piloter ønsker å ta over flyselskapet. - Dette er en lykkens dag - både for Widerø og SAS, sier Ola Giæver til Dagbladet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Klokka 08 i dag legger kriserammede SAS fram sine resultater for tredje kvartal.

Selskapet har besluttet å selge Widerøe og SAS Ground Handling melder selskapet i en pressemelding.

- Dette er en lykkens dag - både for Widerøe og SAS, sier Ola Giæver til Dagbladet. Han leder en investorgruppe som har dialog med SAS for å kjøpe opp Widerø.

Investorgruppen består av Widerøs 315 ansatte og én ekstern investor.

- Uslåelig team Dagbladet skrev allerede i oktober om at de Widerøe-ansatte ville kjøpe sitt eget flyselskap.

- Vi er et uslåelig team. Det er alltid suksess når ansatte tar over sin egen arbeidplass - se for eksempel på Veidekke, sa Ola Giæver til Dagbladet da.

- Vi vil bli en pålitelig underleverandør for SAS - så blir en vinnvinn-situasjon for begge parter, sier Giæver til Dagbladet i dag.

- Har finansieringen på plass I dag bekrefter Giæver at de forsatt vil kjøpe flyselskapet. Giæver har i 30 år vært pilot i Widerøe. Han går i bresjen for en gruppa av ansatte som ønsker å kjøpe sin egen arbeidsplass.

- Alle vil være med - og vi har finansieringen på plass, sa pilotveteranen - som selv er oppført med nærmere 17 millioner kroner i formue. Widerøe er prissatt til ca. 1 milliard kroner.

Ifølge den danske avisen Berlingske Tidende betraktes kortbaneselskapet som «en liten juvel i SAS-systemet». Et salg av selskapet kan innbringe rundt 1 milliard kroner, kroner som selskapet har stort behov for.

VIL SELGE WIDERØE: Klokka 08 i dag la kriserammede SAS fram sine resultater for tredje kvartal.

Selskapet har besluttet å selge Widerøe og SAS Ground Handling melder selskapet i en pressemelding. Foto: ELIN HANSSON/DAGBLADET
VIL SELGE WIDERØE: Klokka 08 i dag la kriserammede SAS fram sine resultater for tredje kvartal. Selskapet har besluttet å selge Widerøe og SAS Ground Handling melder selskapet i en pressemelding. Foto: ELIN HANSSON/DAGBLADET Vis mer