Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Dette kan de få vite

Følgende opplysninger om deg har Statistisk sentralbyrå rett til å få. Tallene kommer fra offentlige registre som SSB får tilgang til.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Folkeregisteret: Forteller når du er født, kjønn, alder, og hvor du bor. Den aller siste folketellingen noensinne, som starter i høst, vil også gi hver bolig et nummer, og registrere hvilken enebolig, leilighet eller rekkehus du bor i.

Arbeidstakerregisteret: Her går det fram hvor du jobber, og vanligvis også hvilket yrke du har.

Utdanningsstatistikk og eksamensregister: Forteller hva du har studert, når du begynte på studiet, og om og når du avsluttet. Har også med all utdanning fra utlandet som du har fått støtte fra Lånekassen til.

Skatteregister: Alle opplysninger du oppga i selvangivelsen kommer videre til SSB.

Strafferegister: Alle som har vært anmeldt, siktet, tiltalt eller domfelt, blir registrert. Dette er også knyttet opp mot ditt ellevesifrede personnummer.

Bøteregister: Fra 1997 har SSB fått tilgang også på bøteregisteret. Bøtene blir slettet fra Bøteregisteret etter tre år, men vil fortsatt være lagret i Statistisk sentralbyrå i kryptert form.

Trygderegister: Her kan statistikerne finne ut hvem som er uføretrygdet og hvorfor. Alle som mottar sosialhjelp eller er registrert hos barnevernet, finnes i SSBs databaser.

Helseregistre: I dag har SSB begrenset adgang til helsestatistikk, bortsett fra dødsårsaker. Men her forventer de å få tilgang til flere opplysninger bare i løpet av noen år, blant annet helseopplysninger hentet fra Kreftregisteret og Medisinsk fødselsregister.

Kirkeregister: Etter hvert vil SSB også få lister over hvem som er medlem av statskirken. Mange av disse opplysningene blir kryptert når statistikken er laget. Det betyr ikke at de er fullstendig anonymisert, men det vil ikke være mulig å finne personnummeret igjen.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling