GRAVIDEMAT: Egg og bacon inneholder et stoff som er gunstig for gravide, viser fersk studie.
Foto: Hans Arne Vedlog
GRAVIDEMAT: Egg og bacon inneholder et stoff som er gunstig for gravide, viser fersk studie. Foto: Hans Arne VedlogVis mer

Dette kan du trygt servere din gravide kjæreste til frokost

Ny forskning viser at det er bra for barnet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||
(Dagbladet): En ny studie viser en sammenheng mellom stoffet cholin, som blant annet finnes i egg og bacon, og utviklingen av hjerneceller i fosterstadiet, skriver Forskning.no.

Det betyr at en herlig søndagsfrokost med egg og bacon slett ikke er det verste din gravide kjæreste kan putte i seg.

De cholin-rike matvarene ser nemlig ut til å ha en gunstig effekt. Cholin har ifølge amerikanske forskere en viktig rolle i utviklingen av de regionene i hjernen som har betydning for hukommelsen.

Forsøket er utført av forskere ved University of North Carolina i USA, og de har oppdaget sammenhengen ved å studere utviklingen av hjerner i musefostre. Resultatene ble nylig offentliggjort i januarutgaven av tidsskriftet Faseb Journal, skriver Forskning.no.

— Forsøket vårt med mus viser at kosten hos gravide, og særlig innholdet av cholin i kosten, kan endre de epigenetiske «kontaktene» som kontrollerer hjernens utvikling i fosterstadiet, sier dr. Steven Zeisel, som er en av forskerne bak undersøkelsen, i en pressemelding.

Cholin, som normalt grupperes som et B-vitamin, finnes i forskjellige typer kjøtt og nøtter, samt i egg, særlig i eggeplommen.