- Dette kan føre til at folk vegrer seg for å gå ut i pensjon

Pensjonistforbundet frykter de nye aldergrensene i arbeidslivet.

NYE ALDERSGRENSER: Arbeidsminister Robert Eriksson ønsker å heve aldergrensa i arbeidslivet til 75 år. Han møter kritikk fra blant annet Pensjonistforbundet. Illustrasjonsfoto: Colourbox
NYE ALDERSGRENSER: Arbeidsminister Robert Eriksson ønsker å heve aldergrensa i arbeidslivet til 75 år. Han møter kritikk fra blant annet Pensjonistforbundet. Illustrasjonsfoto: Colourbox Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Arbeids- og sosialminister Robert Eriksson (Frp) kunngjorde i dag at regjeringen ønsker å heve aldersgrensa i arbeidslivet fra dagens 70 til 75 år.

- Vi mener vi bør bevare 70-årsgrensa som har vært. Dessuten mener vi et forslag som kan få så alvorlige konsekvenser  for enkeltpersoner burde vært gjenstand for en grundigere diskusjon, sier forbundsleder i Pensjonistforbundet, Borge Rørvik (84), til Dagbladet.

Frykter arbeidspress I forbundets høringsforslag til arbeidsdepartementet fra oktober, gjør forbundet det klart at de ønsker å bevare den tidligere grensa på 70 år.

- Vi frykter at man vegrer seg for å gå ut i pensjon og føler at man må holde ut lenger enn det man har levd med fram til i dag. Jeg skjønner argumentet om at man blir stadig eldre, og enkelte sier også at vi stadig blir friskere. Som gruppe blir vi kanskje det, men det gjelder ikke alltid for enkeltpersoner, sier han.

Han forklarer at forbundet forsøker å verne de som allerede er pensjonister, men også de som i realiteten er pensjonister på grunn av helsa.

- Du skal bli pensjonist på et tidspunkt hvor du har energi til å gi tilbake til samfunnet og familie. Det er et viktig poeng at svært mange pensjonister driver med frivillig arbeid, og den muligheten må man ikke ødelegge. Vi vil verne om muligheten for å kunne drive med frivillig arbeid de første åra som pensjonist, sier Rørvik.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer