- Dette kan ha ødeleggende konsekvenser for hele den koreanske halvøya

Russland advarer mot at Nord-Korea har startet opp omstridt atomreaktor.

RESTATRET: Denne atomreaktoren i Yongbyon i Nord-Korea skal være i drift igjen, ifølge amerikanske forskere. Det avslører satellittbilder. Disse bildene stammer fra 6. august i fjor, og er ikke de samme som skal avsløre de oppsiktsvekkende funnene. Foto: AFP PHOTO / FILES / GeoEye Satellite Image/NTB Scanpix
RESTATRET: Denne atomreaktoren i Yongbyon i Nord-Korea skal være i drift igjen, ifølge amerikanske forskere. Det avslører satellittbilder. Disse bildene stammer fra 6. august i fjor, og er ikke de samme som skal avsløre de oppsiktsvekkende funnene. Foto: AFP PHOTO / FILES / GeoEye Satellite Image/NTB ScanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Russland har gått ut og advart mot det som kan se ut som økt aktivitet i kjernekraftverket i Nord-Korea.

Nord-Korea varsleallerede i april at de ville starte opp igjen atomanlegget i Yongbyon.

- Dette kan føre til en katastrofe, sier en russisk diplomat til nyhetsbyrået Interfax, ifølge Aftonbladet.

I drift Hvit damp fra en bygning, som vises på et satellittbilde fra 31. august, skal være tegnet på at atomreaktoren er i drift igjen.

Satellittbildene skal ifølge forskere ved U.S. Korea Institute ved Johns Hopkins School of Advanced International Studies avsløre at den omstridte atomreaktoren i Yongbyon kan være restartet, melder nyhetsbyrået Reuters.

- Det er åpenbart at de reparerer anlegget og va har fått indikasjoner på at reaktoren restartes.

- Ødeleggende konsekvenser - Reaktoren er i en marerittaktig tilstand og dette kan ha ødeleggende konsekvenser for hele den koreanske halvøya, sier kilden.

Reaktoren er i stand til å produsere 6 kg plutonium i året, og omverdenen er svært bekymret ettersom dette kan bli benyttet i det nordkoreanske atomvåpenprogrammet.

Satellittbildene, som er tatt over anlegget 31. august, viser at det stiger hvit damp opp fra en bygning som ligger tett ved hallen som huser atomreaktoren.