Dette kan ha vært skjule- stedet

SØRUMSAND (Dagbladet): Dette huset - mindre enn 100 meter bak kårboligen på Orderud gård - kan ha vært skjulested for den eller de som begikk trippeldrapet. Huset tilhører Orderud gård og er fortsatt avsperret og plombert.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politiadvokat Bjørn Arne Tronier, som leder etterforskningen av trippeldrapet, vil ikke kommentere politiets interesse for bolighuset.

Etter at slektninger av de avdøde tipset om huset kort tid etter drapene, sperret politiet av området og foretok grundige tekniske undersøkelser.

Dagbladet er kjent med at politiet har vist stor interesse for bolighuset på baksiden av den tette, granskogkledte kollen bak kårboligen.

Ventet på mørket?

Huset ligger i perfekt skjul for innsyn. Det går en sti gjennom granskogen og rett fram til kårboligen.

Avstanden mellom de to husene er under 100 meter, fra utgangsdøra på huset og til verandadøren på baksiden av kårboligen.

En polititeori skal være at gjerningspersonen(e) ventet inne i utleieboligen til mørkets frambrudd.

Deretter kan vedkommende ha tatt rekognoseringsturer opp på toppen av kollen mellom husene - og utført drapene etter at det var blitt mørkt og stille i kårboligen og i områdene rundt.

Etter at drapene ble begått, kan gjerningspersonen(e) ha kommet seg like lettvint og usett tilbake til utleieboligen, der det kan ha skjedd et klesskifte.

Fiberspor

Politiinspektør Bjørn Arne Tronier vil ikke kommentere om politiet tror dette huset ble brukt i forbindelse med trippeldrapet. Han vil heller ikke kommentere hvorfor boligen fortsatt er plombert, snart fire måneder etter drapene.

I forbindelse med fengslingsmøtene i retten forrige uke, kom Tronier inn på fiberspor politiet sitter med. Disse er nå til analysering.

Det er ikke kjent om disse fiberne - muligens fra raggsokker som ble benyttet under drapene - ble funnet på selve åstedet eller om de kan være funnet i utleieboligen.

Det er også uklart hvem som hadde tilgang til utleieboligen, eller om noen kan ha tatt seg inn urettmessig.

SKJULESTED? Det lille huset bak kårboligen på Orderud går er plombert av politiet.