Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Dette kan ikke leses som noe annet enn en ren provokasjon

Kun tre av 21 i Telenor-sjef Sigve Brekkes nye konsernledelse er kvinner. En ren provokasjon, mener skipsreder Elisabeth Grieg.

LIKESTILLINGSKRITIKK: Skipsreder Elisabeth Grieg reagerer på dårlig kjønnsbalanse i Telenors konsernledelse. Foto: Berit Roald / NTB scanpix
LIKESTILLINGSKRITIKK: Skipsreder Elisabeth Grieg reagerer på dårlig kjønnsbalanse i Telenors konsernledelse. Foto: Berit Roald / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den nye Telenor-sjefen har gjort store endringer i ledelsen. Skipsreder og næringslivstopp Elisabeth Grieg, reagerer kraftig på kjønnsbalansen.

- Dette kan ikke leses som noe annet enn en ren provokasjon, sier hun til Dagens Næringsliv.

Den profilerte næringslivstoppen har flere ganger sagt sin hjertens mening om mannsdominansen i næringslivet. I helga ble det kjent at hun tildeles YS' likestillingspris.

- Næringsminister Monica Mæland har gitt Brekke og Telenor tydelig beskjed om å jobbe med målrettede tiltak for å bedre kjønnsbalansen i selskapet, men her virker det jo som om ledelsen har gjort det motsatte, sier Grieg til avisen.

Næringsminister Monica Mæland (H) er enig at det er for dårlig når bare tre av 21 i ledergruppen er kvinner.

- Jeg vet at Telenor jobber systematisk med å øke mangfoldet og likestillingen, men la det være helt klart at det er for dårlig når bare tre av 21 i ledergruppen er kvinner. Her forventer jeg at Telenor jobber videre med de tiltakene jeg vet de har, sier Mæland.

Konsernsjef Sigve Brekke er ikke stolt av kvinneandelen. 

- Det er ingen grunn til å være imponert. Det er ikke bra nok, jeg er den første til å innrømme det, sier han til Dagens Næringsliv.

Han mener problemet er at Telenor har for få kvinnelige ledere generelt - ikke bare i toppledelsen.

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!