- Dette kan skje hvor som helst i byen

En treetasjers bygning ble slukt ned i dette hullet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||(Dagbladet): Tidligere denne uka gikk disse bildene verden rundt. Guatemala har vært rammet av både vulkanutbrudd og den tropiske stormen Agatha den siste tida.

Det er likevel lite som når opp mot de dramatiske bildene av dette «synkehullet» - midt i Guatemala by.

Det er rundt 30 meter dypt og slukte en treetasjes bygning.

Spår nye hull Geologen Sam Bonis, som bor i Guatemala by, vil derimot ikke kalle det et synkehull. Han mener det heller bør karakteriseres som en rørdannelse.

- Ja, det ser ut som et synkehull. Og en hval ser ut som en fisk, men å kalle den en vil være feil, sier han til Discovery.

STORMEN AGATHA: Den tropiske stormen Agatha, massivt regn og dårlig dreneringssystem får skylda for at dette hullet ble dannet. Foto: REUTERS/Daniel LeClair
STORMEN AGATHA: Den tropiske stormen Agatha, massivt regn og dårlig dreneringssystem får skylda for at dette hullet ble dannet. Foto: REUTERS/Daniel LeClair Vis mer

Bonis sier synkehull bare oppstår steder hvor grunnen er fast og hard, noe som ikke er tilfelle i Guatemala by. Hovedstaden er bygget på pimpstein, som dannes under lavautbrudd. Og nettopp dette gjør at han frykter det kan dannes flere slike hull i byen.

- Jeg misunner ikke myndighetene nå, for dette kan fort skje igjen. Det kan nesten skje hvor som helst i byen, sier geologen.

Lever i frykt Også innbyggerne i Guatemala by er bekymret. Bildet av det gigantiske hullet viser at det bare er flaks at ikke flere bygninger ble rammet.

- Folk sliter med å sove, og alle snakker om dette hele tida. Vi kan ikke gjøre annet enn å håpe at myndighetene vil høre på oss og gjøre noe, sier Karla Maldonado.

Hun har startet bloggen Ciudad Nueva Unete, med mål om å dokumentere skader i bydelen som følge av myndighetenes neglisjering.

FRYKTER FLERE: En Guatemala-geolog mener slik hul kan dannes nesten hvor som helst i byen. Foto: AP/Moises Castillo
FRYKTER FLERE: En Guatemala-geolog mener slik hul kan dannes nesten hvor som helst i byen. Foto: AP/Moises Castillo Vis mer

Wikipedia: Her kan du lese mer om synkehull

SOVER DÅRLIG: Innbyggerne innrømmer at de frykter flere rørliknende hull i bakken. Foto: REUTERS/Daniel LeClair
SOVER DÅRLIG: Innbyggerne innrømmer at de frykter flere rørliknende hull i bakken. Foto: REUTERS/Daniel LeClair Vis mer