-Dette kan true verdensøkonomien

- Veksten i den globale økonomien kommer til å være lav i mange år fremover, sier Nordeas globale sjeføkonom Helge Pedersen.

Mario Draghi:  Prøver etter beste evne å få fart på den økonomiske utviklingen. AFP PHOTO/JOHN THYS
Mario Draghi: Prøver etter beste evne å få fart på den økonomiske utviklingen. AFP PHOTO/JOHN THYS Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Finansavisen): Mandag sa sentralbanksjef Mario Draghi for første gang eksplisitt at Den europeiske sentralbanken (ESB) vurderer kjøp av statsobligasjoner for å få fart på inflasjonen. Dermed øker troen på kvantitative lettelser (QE) ytterligere.

Fra USA til Europa Ifølge Finansavisen tror ikke Nordeas globale sjeføkonom Helge Pedersen det hjelper å sende QE-stafettpinnen fra USA til eurosonen for å få opp veksten i verdensøkonomien.

- Veksten i den globale økonomien blir ikke over fire prosent. Den kommer til å være lav i mange år fremover, sier Pedersen.

Strukturreformer - I vekstmarkedene har det vært mangel på strukturreformer. Råvareboom har holdt veksten oppe, men manglende strukturreformer vil gi lavere vekst fremover, sier sjeføkonomen til Finansavisen.

Investorer må uansett forberede seg på at pengepolitikken i eurosonen blir mer ekspansiv, samtidig som den strammes inn i USA, sa Pedersen under Morningstars investeringskonferanse i Oslo i går.

Renteheving i USA i 2015 Han tror Federal Reserves første renteheving kommer rundt juni neste år, og at ytterligere rentehevinger kommer relativt raskt etter det.

Flere nyheter Oljeprisen stuper videre — analytiker spår mer elendighet
DNB-kunder skal tåle oljepris på 35 dollar
IEA: Lave oljepriser rammer skifer-veksten

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer