Dette kan være det første mennesket som flyr som en fugl

Se flygemannen ta av og fly 90 meter uten hjelp av jetmotor eller propell.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Drømmen om å fly er like gammel som mennesket og opp gjennom årene har mange mennesker stått bak sprø ideer og modige forsøk på å beherske lufta.

I vår tid er det naturligvis mulig å fly hvor som helst ved hjelp av flymaskiner, men det å fly som en fugl, uten hjelp av jetmotorer eller propeller, er noe ganske annet.

Nå hevder Jarno Smeets fra Nederland at han er den første i verden som har klart å lette fra bakken og fly, akkurat som en fugl. Ingeniøren satte seg som mål i fjor sommer å komme seg på vingene og har laget en videoblogg om prosjektet.

Smeets utførte bragden i går og filmet naturligvis det hele, både fra bakken og med et hodekamera.

- Jeg fløy med fuglevingene mine! skrev Smeets på Twitter.

- Intens følelse av frihet Den drøye 90 meter lange luftferden gikk gjennom en park i Haag. I videoen ser man Smeets løpe bortover mens han flakser med de 18,5 kvadratmeter store vingene. Smeets letter så og glir gjennom lufta til han lander trygt.

Smeets klarer imidlertid ikke å drive fuglevingene uten hjelp, han har festet Nintendo Wii-sensorer i hendene som styrer vingene med motorkraft. Motorene drives også av batterier.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer