Dette kan være svaret på geitegåten

Dagbladets lesere og eksperten er enige.

GÅTE: Dette hodet ble funnet med et tau rundt i sjøen på Oterøya i Larvik i går kveld. Svaret på hvorfor det lå der kan være at noen har lagt det der for at krabber og andre sjødyr skulle spise og alt bortsett fra beina. Foto: Kai Limi
GÅTE: Dette hodet ble funnet med et tau rundt i sjøen på Oterøya i Larvik i går kveld. Svaret på hvorfor det lå der kan være at noen har lagt det der for at krabber og andre sjødyr skulle spise og alt bortsett fra beina. Foto: Kai LimiVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Funnet av et geitehode i sjøen på Oterøya i Larvik kan ha en helt naturlig forklaring.

Det var et skremmende syn som møtte 12-åringene Maria, Ida og Malena. Geitehodet lå delvis under vann bundet fast til en steinblokk på brygga.

- Hodet lå delvis i vannet og vi ble skikkelig skremt. Hvorfor har noen plassert hodet her? Det så veldig ekkelt ut, og vi syntes det var skremmende å være der nede. Derfor løp vi rett hjem igjen, sa jentene til Østlands-Posten etter funnet.

Rens Etter at Dagbladet omtalte saken tidligere i kveld der vi oppfordret leserne til å tips om hva som kunne være løsning på gåten, har tilbakemeldingene ikke latt vente på seg.

Og det er en forklaring som går igjen og igjen.

- Å senke en hodeskalle i havet er en enkel og tiltaksløs måte å rense kjøttet bort fra hodeskallen. Her har noen fått tak i et geitehode de har lyst å få renset, slik at de kan beholde hodeskallen. Reker og andre småfisk langs kysten er uhyre nøye når de renser kjøtt fra beinet. En annen enkel metode er å kaste hodeskallen i en maurtue, skriver en leser til Dagbladet.

- Dette er en teknikk for å renske kraniet for skinn og kjøtt samt at ben og gevir/horn blekes litt av saltvannet, skriver en annen.

Pynt Mange er enige med dem, også eksperten.

SKREMMENDE: Maria Limi, Ida Ø. Olsen og Malena S.Limi (sittende) viser fram geita uten kropp på brygga i Larvik. Foto: Kai Limi
SKREMMENDE: Maria Limi, Ida Ø. Olsen og Malena S.Limi (sittende) viser fram geita uten kropp på brygga i Larvik. Foto: Kai Limi Vis mer

- Dette kan høres ut som om noen har lyst til å rense hodet ja, slik at de kan henge det på veggen eller ha det til pynt på annen måte, sier taksidermist Kristian Støle Lislevand i Villmarkstua utstopping til Dagbladet.

Taksidermister utøver håndverket utstopping av dyr og eksperten bekrefter at dette er en metode å fjerne kjøtt og skinn fra beinet på.

- Selv bruker jeg ikke den metoden. Jeg pleier å koke det i to til tre timer før jeg spyler det med høytrykksspyler. Da har jeg kontroll på hodet og unngår at folk får seg et sjokk når de finner et dyrehode i vannkanten, sier Lislevand.

En annen metode for å fjerne kjøøt og skinn fra et dyr er å legge det i en maurtue.

OPPRINNELIG: Slik lå geitehodet da det ble funnet. Foto: Kai Limi
OPPRINNELIG: Slik lå geitehodet da det ble funnet. Foto: Kai Limi Vis mer