Dette kan vi kjøpe

...uten at renta går av skaftet

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Sykehusutstyr

Regjeringen reduserte bevilgningene til innkjøp av sykehusutstyr med 540 millioner kroner i revidert nasjonalbudsjett. Dette for å bringe budsjettet i balanse, og dermed hindre inflasjon, argumenterte finansminister Karl Eirik Schjøtt-Pedersen. Andre fatter ikke hvordan innkjøp av røntgenapparater i Tyskland skal kunne hete opp norsk økonomi.

Jagerfly

Norge planla å kjøpe 20 nye kampfly til 10,7 milliarder kroner, men Stortinget mener vi ikke har råd nå. Dette reduserer landets evne til å bidra militært i internasjonale konflikter. Investeringen ville tilsvart omtrent det staten tjener på å selge seg ut av Kreditkassen.

U-hjelp

Også de fattigste av de fattige fikk svi i revidert nasjonalbudsjett. 431 millioner kroner skal tappes fra bistandsbudsjettet, for å finansiere flyktningarbeidet i Norge. Kuttet i u-hjelpen er ifølge regjeringen inflasjonsdempende, fordi 40 prosent av bistandskronene brukes til innkjøp av varer og tjenester i Norge. Kanskje en idé å bruke mer av pengene ute?

Penger til politi

Politiets bilpark fornyes ikke i det tempoet mange ønsker. Også nytt politihelikopter står på ønskelista. Begge deler er produkter som lages i utlandet, og som ikke påvirker temperaturen i norsk økonomi. Dette er en av Frp's kjepphester.

Utenlandsopphold for eldre

Norge har råd til å sende sine gamle på ferieopphold i utlandet. Gjøres dette ved kjøp av tjenester i det landet de eldre besøker, kan de ferierende knapt beskyldes for å hete opp annet enn seg selv.

Eldreboliger

Stadig flere ønsker å tilbringe sine eldre dager i et mer behagelig klima. Bygging av eldreboliger og sykehjem i for eksempel Spania, med spanske entreprenører som utbyggere, styrker eldreomsorgen uten å ramme norsk økonomi.