Dette kan Volkswagen-skandalen bety for norske forbrukere

- Alvorlig juks som villeder miljøbevisste kjøpere.

JUKS: Bilprodusenten Volkswagen har innrømmet juks med bilenes utslipp, Det er foreløpig uklart hvorvidt norske biler er rammet av jukset, og hvor stort det eventuelle omfanget er. Foto: Torbjørn Grønning / Dagbladet
JUKS: Bilprodusenten Volkswagen har innrømmet juks med bilenes utslipp, Det er foreløpig uklart hvorvidt norske biler er rammet av jukset, og hvor stort det eventuelle omfanget er. Foto: Torbjørn Grønning / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Fredag kom det en melding fra den amerikanske miljøvernetaten (EPA) om at den tyske bilprodusenten Volkswagen er under etterforskning for juks med bilenes utslipp.

Tirsdag innrømmet bilprodusenten at de har installert det de omtaler som et «jukseprogram» som gjør at bilen leverer lavere utslipp under tester, men ikke under vanlig bruk.

Det er foreløpig uklart hvorvidt norske biler er rammet av jukset, og hvor stort det eventuelle omfanget er.

- Alvorlig juks Norges Automobil-Forbund (NAF) har nå bedt importøren Harald A. Møller AS om å undersøke om det kan ha blitt gjennomført tilsvarende juks med norske Volkswagen-biler.

Informasjonssjef Anita Svanes hos den norske importøren, forteller ifølge dinside.no at de nå jobber intenst med å kartlegge hvor mange biler det kan være snakk om i Norge, og hva som eventuelt skal gjøres med disse. - Det er veldig alvorlig om en bilprodusent jukser på denne måten. Det gir et resultat som villeder miljøbevisste forbrukere, sier kommunikasjonsrådgiver Ann Hege Skogly i Forbrukerrådet.

Hun sier det er bra at den norske importøren undersøker saken, men understreker samtidig at det vil få konsekvenser dersom det blir påvist tilsvarende juks i Norge.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.