Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Dette kommer til å forandre Norge

Jens Stoltenberg møtte legene og sykehuspersonell som har jobbet med spreng med å redde liv fra dagens to terrorangrep.

MØTTE LEGENE: Jens Stoltenberg møtte legene og sykehuspersonell som har jobbet med spreng med å redde liv fra dagens to terrorangrep. Foto: Anders Holth Johansen/Dagbladet
MØTTE LEGENE: Jens Stoltenberg møtte legene og sykehuspersonell som har jobbet med spreng med å redde liv fra dagens to terrorangrep. Foto: Anders Holth Johansen/Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Etter at statsminister Jens Stoltenberg (Ap) holdt tale til folket om dagens to terrorangrep sammen med justisminister Knut Storberget (Ap) i statsministerboligen dro han til Ullevål.

Stoltenberg besøkte traumesenteret ved Ullevål universitetssykehus, der 25 av ofrene for dagens angrep ligger til behandling. 10 av ofrene er fra eksplosjonen i regjeringskvartalet, 15 fra den blodige skyteepisoden på AUFs sommerleir på Utøya.

Målet for aksjonen - Aldri før har Ullevål behandlet så mange hardt skadde på en gang, sier Stoltenberg.

Han vil ikke spekulere i om han var målet for dagens aksjon.

- Det viktige nå er å redde livene de som er skadd og vise omsorg og nærhet, men det kommer en dag i morgen. Da er det viktig at de ansvarlige blir pågrepet, for fortsatt er mye uklart, sier Stoltenberg.

- Angrep på våre verdier Statsministeren var svett, sliten og tydelig preget av dagens hendelser. Han har selv besøkt AUFs sommerleir hver sommer siden 1974.

- Dette er et angrep på viktige norske verdier og våre politiske systemer, og på ungdom som engasjerer seg politisk, sier Stoltenberg.

- Vårt svar på vold er ikke å lukke samfunnet. Vi skal beholde vår humanitet uten å være naive.