Dette koster sommersyndene

Skal du feriere i Oslofjorden eller på Sørlandet i sommer, bør du holde deg i skinnet. Politiet slår hardt ned på sommersynderne som later vannet eller drikker alkohol på offentlige steder. I Tønsberg koster det 15000 å tisse på gata.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Båtpolitiet tar deg

Feriepengene ryker fort dersom du gjør feil ting på feil sted i Sommer-Norge. Mange av aktivitetene som hører årstida til, gir nemlig bøter som svir verre enn sola.

Det er aldri pent å slå lens på offentlig sted, men i Tønsberg risikerer du 15000 kroner i bot. Tønsbergpolitiets fireårige hardkjør mot forsøpling og uro fortsetter for fullt.

I sommer vil politiet følge ekstra godt med rundt kiosker og gatekjøkken. En gjenglemt brusboks eller en engangsgrill kan fort koste deg 2000 kroner, men selv det er for lite, mener politimester Svein Urdal.

Nulltoleranse

- En bot på 2000 kroner avskrekker ingen. Jeg anbefaler også andre å heve bøtenivået for såkalt «uartig atferd», sier Urdal. Han melder om god plass i byens fyllearrest.

Det er ikke bare i Tønsberg at politiet bruker nulltoleransen som et middel mot feriegjestenes svineri. I alle kystbyene lurer onkel i buskene for å fange opp dem som synder mot oppførselparagrafene.

I Sandefjord er prisen for en offentlig lekkasje en femdel av i Tønsberg. Det merkes, sier politiinspektør i Sandefjord Harald Scharning. Drikking og urinering er på bøtetoppen i sommerbyen Sandefjord.

Oslo sliter med forsøpling i sentrum. Kanskje ikke så rart: En tusenlapp er prisen for å slenge kebab-restene fra seg på Egertorget.

Også andre streker kan også koste deg dyrt. Nekter du å oppgi personalia, eller gir politiet feil navn, kan du lett få et krav på 4000- 5000 kroner. Gir du politiet finger'n eller spytter i deres retning, risikerer du både en bot på mangfoldige tusen kroner og ubetinget fengsel.

- Spytter du på en politimann, kategoriserer vi det som vold mot tjenestemenn. Det lønner seg ikke, sier politiinspektør Jon Hermansen på Arendal politistasjon.

Nyte alkohol på offentlig sted

  • Bråk på offentlig sted:

Forsøpling på offentlig sted: