Dette koster sommersyndene

Skal du feriere i Oslofjorden eller på Sørlandet i sommer, bør du holde deg i skinnet. Politiet slår hardt ned på sommersynderne som later vannet eller drikker alkohol på offentlige steder. I Tønsberg koster det 15000 å tisse på gata.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Båtpolitiet tar deg

Feriepengene ryker fort dersom du gjør feil ting på feil sted i Sommer-Norge. Mange av aktivitetene som hører årstida til, gir nemlig bøter som svir verre enn sola.

Det er aldri pent å slå lens på offentlig sted, men i Tønsberg risikerer du 15000 kroner i bot. Tønsbergpolitiets fireårige hardkjør mot forsøpling og uro fortsetter for fullt.

I sommer vil politiet følge ekstra godt med rundt kiosker og gatekjøkken. En gjenglemt brusboks eller en engangsgrill kan fort koste deg 2000 kroner, men selv det er for lite, mener politimester Svein Urdal.

Nulltoleranse

- En bot på 2000 kroner avskrekker ingen. Jeg anbefaler også andre å heve bøtenivået for såkalt «uartig atferd», sier Urdal. Han melder om god plass i byens fyllearrest.

Det er ikke bare i Tønsberg at politiet bruker nulltoleransen som et middel mot feriegjestenes svineri. I alle kystbyene lurer onkel i buskene for å fange opp dem som synder mot oppførselparagrafene.

I Sandefjord er prisen for en offentlig lekkasje en femdel av i Tønsberg. Det merkes, sier politiinspektør i Sandefjord Harald Scharning. Drikking og urinering er på bøtetoppen i sommerbyen Sandefjord.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer