Dette «kredittkortet» er egentlig en kniv

Ti stykker beslaglagt av Tollvesenet i fjor.

LIVSFARLIG: I dette «kredittkortet» er det gjemt en kniv. Tollvesenet beslagla ti slike kniver i fjor. Foto: Tollvesenet
LIVSFARLIG: I dette «kredittkortet» er det gjemt en kniv. Tollvesenet beslagla ti slike kniver i fjor. Foto: Tollvesenet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): - Jeg har aldri sett eller hørt om denne typen våpen før. For oss var det litt sånn: «finnes dette?!», sier avdelingssjef Øyvind Hafsøe i Tollregion Vest til Dagbladet.

De beslagla ti slike «kredittkortkniver» i fjor, i en og samme forsendelse.

Hafsøe sitter ikke med detaljene om den aktuelle saken når Dagbladet snakker med ham, men han mener de ble forsøkt sendt med post.

Lett tilgjengelig - Det er mulig jeg har dårlig fantasi, men for meg har dette bare et bruksområde, å ha med seg et våpen uten at det vises. Dette kan fort blandes sammen med andre ting i en lommebok eller kortholder, og er lett tilgjengelig dersom man har behov eller ønske om bruke våpen, sier han.

Hafsøe påpeker at spesielt elektrosjokkvåpen og pepperspray ofte er «forkledt», så det ser ut som noe annet enn det egentlig er.

- Men jeg har aldri før sett kniver hvor det er gjort såpass mye arbeid for å få det til å se ut som noe annet, sier han.

- Hvor farlig dette er, kommer jo an på hvem som bærer det. Generelt er det jo slik at jo mer et våpen er laget for å kunne skjules, jo mer er det tilpasset en brukermasse som vi gjerne ikke har lyst til å treffe på byen en lørdagskveld. Hensikten med å skjule våpenet, er jo at andre ikke skal se at du er bevæpnet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer