- Dette kunne blitt benyttet i kriminelle handlinger

Det har vært for enkelt, sier bredbåndsleverandøren.

- DÅRLIG SIKRET: Via en feil i oppsettet mot en slik type ruter og hjemmesentral fra Tussa, var det mulig for uvedkommende å overta kontrollen. Foto: Skjermdump/Privat/Zhone
- DÅRLIG SIKRET: Via en feil i oppsettet mot en slik type ruter og hjemmesentral fra Tussa, var det mulig for uvedkommende å overta kontrollen. Foto: Skjermdump/Privat/Zhone Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): I forbindelse med artikkelserien «Null CTRL» har Dagbladet avslørt flere tusen sårbare systemer koblet til Internett. Avsløringene fører også til tips fra leserne.

Ett av tipsene viser seg å ha konsekvenser for et ukjent antall bredbåndskunder hos Tussa i Møre og Romsdal.

- Dette kunne ha blitt benyttet til kriminelle handlinger, innrømmer administrerende direktør Ivar Driveklepp i Tussa IKT.

Uvedkommende Som leverandør av bredbåndstjenester har Tussa en såkalt hjemmesentral som plasseres hos kundene. Det er boksen hvor bredbånd kommer inn i huset, og hvor man kobler til TV, telefoni og data.

Ifølge direktøren har påloggingen mot noen slike sentraler en svakhet man er blitt oppmerksom på via et tips til Dagbladet. Enkelte hjemmesentraler har ganske enkelt kunne spores opp på nett, og det har vært mulig for uvedkommende å logge seg inn.

Om det høres uskyldig ut, kan direktøren forsikre at det langt i fra er noen ønsket situasjon.

Identifiserer eiere Via hjemmesentralens kobling mot Internett, har det vært mulig å logge seg inn med et standard brukernavn og passord. Når man først er inne, har man kunnet lese informasjon fra serveren.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer