Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Politiet advarer etter nestenkollisjon:

- Dette kunne endt katastrofalt

- Dette viser hvor fort det kan oppstå livsfarlige situasjoner i trafikken, sier konstituert etterforskningsleder i Trøndelag politidistrikt, Erik Mørkved, til Dagbladet.

ADVARER: Politiet slipper video av en nesten-ulykke tirsdag 30. juni for å advare andre førere. Video: Privat Vis mer

Tirsdag morgen skrev Trøndelag politidistrikt på Twitter at en bil hadde kjørt av E6 og havnet på en åker ved Sparbu i Steinkjer. Utforkjøringen skyldtes en nestenkollisjon, og en mann i 20-åra fra Trøndelag har i etterkant blitt avhørt og siktet for brudd på veitrafikklovens paragraf 3, som omhandler uaktsomhet i trafikken.

Trøndelag politidistrikt har nå sluppet en dashcam-video fra hendelsen, i samråd med føreren som fanget den opp, for å advare andre.

- Hadde dette endt front mot front, så kunne det fått et tragisk utfall, sier etterforskningsleder Mørkved.

Det var Adresseavisen som først omtalte videoen.

- En snarrådig unnamanøver

Mørkved forteller at det er viktig å vise slike bilder for å demonstrere hvor fort det kan gå galt når man ikke følger med i trafikken.

- Det som hindret at dette ble en frontkollisjon, var en veldig snarrådig unnamanøver fra sjåføren i personbilen, sier han.

På spørsmål om hva føreren av varebilen selv har forklart i etterkant av hendelsen, svarer han:

- Han hevder han ikke husker noe av det som skjedde. Han har ikke kommet med noen forklaring. Førerkortet ble beslaglagt, noe han imidlertid ikke samtykket til, sier Mørkved.

Det er ikke mistanke om kjøring i ruspåvirket tilstand.

- Kom rett mot meg

Adresseavisen har snakket med føreren av personbilen som kom imot. Hun forteller at hun var på vei til jobb da dramaet utspilte seg.

- Bilen kom helt uten forvarsel, og den kom rett mot meg, sier hun til avisa.

Heldigvis rakk hun å svinge over i motsatt kjørefelt.

- Jeg ble veldig skjelven, og begynte å gråte. Jeg ble kjemperedd. Hadde jeg ikke reagert så fort, kunne det blitt en frontkollisjon, sier hun.

Hun legger til at hun heldigvis var veldig våken selv.

- Men det var en utrolig ekkel og ubehagelig opplevelse.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!