SKANNET OG AVSLØRT: Smuglerforsøket var vel gjennomført, men sjåføren og passasjeren av denne varebilen måtte gi tapt for tollskanneren på Ørje. Foto: TOLLVESENET
SKANNET OG AVSLØRT: Smuglerforsøket var vel gjennomført, men sjåføren og passasjeren av denne varebilen måtte gi tapt for tollskanneren på Ørje. Foto: TOLLVESENETVis mer

Dette lå skrudd fast under gulvet i varebilen

170 flasker brennevin og 10 000 sigaretter.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Det var søndag ettermiddag at varebilen ble stoppet av tollerne på Ørje. De bestemte seg for å skanne kjøretøyet.

Maskinen avslørte raskt at den 31 år gamle sjåføren og passasjeren (49) fra Latvia hadde tatt med seg litt for mye drikke- og tobakksvarer enn tillatt.

I lasterommet ble det funnet 25 kasser øl og 30 flasker brennevin, mens 170 flasker brennevin og 10 000 sigaretter dukket fram under et provisorisk gulv i bilen.

Til sammen kunne tollerne beslaglegge 140 liter brennevin, 240 liter øl og 10 000 sigaretter, opplyser Tollvesenet på sine hjemmesider.

- Innbyggingen av smuglervarene i varebilen var så bra gjennomført at vi aldri ville funnet det uten å skanne bilen, sier seksjonsleder på Ørje tollsted, Gro Lene Gundelsby, til NRK.no.

- Spesielt er det smuglere fra Øst- Europa som er flinke til å bygge om bilene. Dette smuglerforsøket var spesielt bra utført, sier hun.