Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Dette landet går til helvete

Kjendisriking Donald Trump ligger godt an til å bli republikansk presidentkandidat i USA.

KAN BLI PRESIDENT: Donald Trump tror han kan bli nødt til å stille som republikansk presidentkandidat. Han har tidligere sagt at han er villig til å bruke så mye som 600 millioner dollar (om lag 3,6 milliarder kroner) av egen lomme på å bli valgt. Foto: AFP PHOTO/TIMOTHY A. CLARY
KAN BLI PRESIDENT: Donald Trump tror han kan bli nødt til å stille som republikansk presidentkandidat. Han har tidligere sagt at han er villig til å bruke så mye som 600 millioner dollar (om lag 3,6 milliarder kroner) av egen lomme på å bli valgt. Foto: AFP PHOTO/TIMOTHY A. CLARY Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

NEW YORK (Dagbladet): En fersk meningsmåling fra NBC News og Wall Street Journal viser at Trump, som blant annet er programleder for «Celebrity Apprentice», suser opp som en av favorittene som presidentkandidat blant republikanske velgere.

- Jeg elsker dette landet, men dette landet går til helvete. Dette landet vil bli flott igjen, men det er ikke flott akkurat nå. Vi har enorme underskudd, arbeidsledighet, og vi blir ikke respektert i verden. Verden ler av oss, men de vil ikke le hvis jeg blir president, sier Trump til NBC.

Tror Obama svindler Sammen med Mike Huckabee kommer han på en delt annenplass bak Mitt Romney i meningsmålingen. 17 prosent av republikanske velgere ønsker å nominere Trump som republikanernes kandidat, mens favoritten får en oppslutning på 21 prosent, ifølge meningsmålingen. Blant de konservative Tea Party-velgerne, er Trump førstevalget som presidentkandidat.

I et intervju på NBCs Today Show i dag gikk Trump til et voldsomt angrep på president Barack Obama. Han mistenker at Obama står bak en av historiens største svindler.

- Jeg tviler stadig mer på at han faktisk er født her i landet. Bestemora hans i Kenya sier at hun var til stede da han ble født. Han har heller ikke fødselsattest, eller klart å vise den fram. Hvis han ikke ordner opp i dette raskt, er det en av de største svindlene i historiene, sier Trump.

Amerikansk lov krever at den som skal velges til president må være født i USA, og med dette utspillet fyrer Trump opp under rykter om at Obama ikke er skikkelig amerikansk.
Undersøkelser på Hawaii Obama og andre talspersoner for myndighetene har gjentatte ganger tidligere kategorisk avvist at Obama er født utenfor USA og lagt fram dokumentasjon for dette. Det er ikke funnet noen beviser for at Obama skal være født noe annet sted enn USA, men ryktet lever i beste velgående i enkelte velgergrupper i USA.

Trump sier mistanken om svindel er blitt betydelig styrket de siste to-tre ukene etter undersøkelser i Obamas gamle hjemstat.

- Jeg har folk som undersøker dette på Hawaii nå. De kan ikke tro det de finner, sier Trump.

Vil ha olje Trump har ennå ikke offisielt annonsert at han vil stille til nominasjonsvalg, men han vurderer det veldig sterkt.

- Jeg skulle ønske jeg slapp, at Obama var den beste presidenten siden Abraham Lincoln, og at dette var verdens beste sted. Men det vi driver med er utrolig. Jobber forsvinner til utlandet og oljeprisene stiger. Jeg skylder mye av dette på Obama. Han har vært en forferderlig president, sier Trump.

Selv om han har særdeles liten erfaring med politikk, legger han ikke skjul på at han har stor selvtillit. Trump har planen klar for å takle både tunge budsjettforhandlinger og situasjoner som den i Libya.

- Ville du vært mer aggressiv som president og satt inn bakkestyrker også? spør NBC.

- Jeg er bare interessert i Libya om vi kan beholde oljen. Får vi ikke beholde oljen, er jeg ikke interessert. Opprørerne i Libya blir glorifisert, men jeg hører at de er al Qaida og at de er støttet av Iran, sier Trump.

- Oss først Han sier at han allerede har en klar linje for hva slags utenrikspolitikk han vil føre hvis han blir amerikansk president.

- Min doktrine ville være at vi tar vare på oss selv først. I dag bygger vi skoler i Afghanistan, men har ikker råd til å bygge skoler her hjemme. sier Trump.

I intervjuet med NBC bekrefter han også at han identifiserer seg med den populistiske, svært høyreorienterte Tea Party-bevegelsen.

- Ja, jeg mener bevegelsen har kommet med viktige løsninger. I dag bruker vi offentlige penger som fulle sjømenn, sier Trump.

ANGRIPES: Nok en gang blir USAs president Barack Obama anklaget for å lyve om hvor han er født. Foto: AFP PHOTO/Jewel SAMAD
ANGRIPES: Nok en gang blir USAs president Barack Obama anklaget for å lyve om hvor han er født. Foto: AFP PHOTO/Jewel SAMAD Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media