- Dette landet går til helvete

Kjendisriking Donald Trump ligger godt an til å bli republikansk presidentkandidat i USA.

KAN BLI PRESIDENT: Donald Trump tror han kan bli nødt til å stille som republikansk presidentkandidat. Han har tidligere sagt at han er villig til å bruke så mye som 600 millioner dollar (om lag 3,6 milliarder kroner) av egen lomme på å bli valgt. Foto: AFP PHOTO/TIMOTHY A. CLARY
KAN BLI PRESIDENT: Donald Trump tror han kan bli nødt til å stille som republikansk presidentkandidat. Han har tidligere sagt at han er villig til å bruke så mye som 600 millioner dollar (om lag 3,6 milliarder kroner) av egen lomme på å bli valgt. Foto: AFP PHOTO/TIMOTHY A. CLARY Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

NEW YORK (Dagbladet): En fersk meningsmåling fra NBC News og Wall Street Journal viser at Trump, som blant annet er programleder for «Celebrity Apprentice», suser opp som en av favorittene som presidentkandidat blant republikanske velgere.

- Jeg elsker dette landet, men dette landet går til helvete. Dette landet vil bli flott igjen, men det er ikke flott akkurat nå. Vi har enorme underskudd, arbeidsledighet, og vi blir ikke respektert i verden. Verden ler av oss, men de vil ikke le hvis jeg blir president, sier Trump til NBC.

Tror Obama svindler Sammen med Mike Huckabee kommer han på en delt annenplass bak Mitt Romney i meningsmålingen. 17 prosent av republikanske velgere ønsker å nominere Trump som republikanernes kandidat, mens favoritten får en oppslutning på 21 prosent, ifølge meningsmålingen. Blant de konservative Tea Party-velgerne, er Trump førstevalget som presidentkandidat.

I et intervju på NBCs Today Show i dag gikk Trump til et voldsomt angrep på president Barack Obama. Han mistenker at Obama står bak en av historiens største svindler.

- Jeg tviler stadig mer på at han faktisk er født her i landet. Bestemora hans i Kenya sier at hun var til stede da han ble født. Han har heller ikke fødselsattest, eller klart å vise den fram. Hvis han ikke ordner opp i dette raskt, er det en av de største svindlene i historiene, sier Trump.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer