Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Dette likner en skandale

Frp's generalsekretær Geir Almåsvold Mo mener Hanekamhaug-kaoset kan gjøre det aktuelt med privat opptelling av stemmer.

SINT: Generalsekretær i Frp, Geir Almåsvold Mo mener kaoset rundt stortingsmandatet til Mette Hanekamhaug likner en skandale. Foto: Scanpix
SINT: Generalsekretær i Frp, Geir Almåsvold Mo mener kaoset rundt stortingsmandatet til Mette Hanekamhaug likner en skandale. Foto: Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| Det skapte full forvirring i formiddag da Sunnmørsposten meldte at Mette Hanekamhaug (22) likevel ikke ble Stortingets yngste representant. Men det stemte ikke, og Hanekamhaug er etter alt å dømme likevel inne på Stortinget. Feilen oppsto da fylkeskommunen i Telemark skulle rapportere inn det endelige valgresultatet for Skien. De tastet inn 19.605 stemmer, mens det ble avgitt hele 28.268 stemmer i byen. Dermed ble det så stort avvik i stemmeantallet at det siste utjevningsmandatet som fordeles ut fra nasjonale stemmetall, byttet parti fra Frp til Høyre. I løpet av kort tid ble feilen rettet opp.
Kaoset får likevel Frp's generalsekretær til å rase.
- Dette er helt uakseptabelt at slikt kan skje i Norge i 2009. Sånn kan vi ikke ha det. Det likner en skandale. Man må for pokker klare å telle antallet stemmer, sier Mo til Dagbladet.no.
Han reagerte med vantro da beskjede kom, men understreker at det viktigste er det prinsippielle i situasjonen.
- Jeg er rysta over at det går an å ha så mye rot i en opptelling, sier Mo.
- Dramatisk
- Hvis det er tellerot i Telemark, så får vi lære telemarkingene å telle. Eller det kan det være feil i systemet til Statistisk sentralbyrå. Hvis ikke vi klarer å gjennomføre dette skikkelig, burde vi kanskje vurdere å sette det ut til private, sier Mo
Generalsekretæren mener det er fullstendig uholdbart at valgresultatet ikke er klart en uke etter valgdagen. Nå vil han ta initiativ til en full gjennomgang av situasjonen.
- Hvis dette hadde dreid som at Venstre var over eller under sperregrensen, eller om det var rødt eller blått flertall hadde det kunnet få dramatiske konsekvenser, sier Mo.

- Sjokkbeskjed
Selv fikk den unge Frperen fra Molde det sjokkerende budskapet fra Sunnmørsposten.
- Det var ganske sjokkerende. Men det viser hvor jevnt dette valget er, og nå må vi bare avvente det endelige resultatet, sier Mette Hanekamhaug selv.

.


Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling