Dette lille sykehuset sparte 100 000 kroner da de begynte å lage hjemmelaget mat

- Definisjonen på en vinn-vinn-situasjon, sier kjøkkensjefen bak prosjektet.

Ett år etter at sykehuset med 30 plasser la om fra innkjøp av industrimat til en satsing på hjemmelaget mat, er dommen klar: I tillegg til at maten er bedre, har prosjektet spart sykehuset for 100 000 kroner. Det er kjøkkensjef Ronny Nilsen stolt over. Foto: NKS Olaviken / Privat
Ett år etter at sykehuset med 30 plasser la om fra innkjøp av industrimat til en satsing på hjemmelaget mat, er dommen klar: I tillegg til at maten er bedre, har prosjektet spart sykehuset for 100 000 kroner. Det er kjøkkensjef Ronny Nilsen stolt over. Foto: NKS Olaviken / Privat Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): - Ryggmargsrefleksen sa oi, det vil koste, sier Frode Wiken, direktør ved sykehuset NKS Olaviken til Bergens Tidende.

Sykehusdirektøren innrømmer at han var skeptisk da den forholdsvis nyansatte kjøkkensjefen Ronny Nilsen kom til ham med ideen: kjøkkensjefen ville lage all mat de serverer på det spesialiserte alderspsykiatriske sykehuset fra grunnen.

Ett år etter at det private sykehuset med 21 sengeplasser på Askøy la om fra innkjøp av industrimat til en satsing på hjemmelaget mat, er dommen klar:

I tillegg til at maten er bedre, har prosjektet spart sykehuset for 100 000 kroner.

- Det er vel definisjonen på en vinn-vinn-situasjon, sier kjøkkensjef Ronny Nilsen til Dagbladet.

- Mistet litt inspirasjon

Det var etter en inspirasjonstur til Danmark at Nilsen fikk ideen. Eller rettere sagt lånte den fra danske myndigheter. Der har regjeringen nemlig satt av penger til gjenåpning av institusjonskjøkken i danske kommuner.

- Der laget de ordentlig mat på store og små sykehus, og det ønsket også vi å gjøre. Fiskeboller, fiskekaker, langtidsstekte steiker, sier Nilsen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer