Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Dette lover ikke veldig bra for boligbyggingen

Antall igangsettingstillatelser til nye boliger faller markant.

Færre byggetillatelser: Antall igangsettingstillatelser til nye boliger falt hele 15,0 prosent fra oktober til november.
Foto: © John Petter Reinertsen / Samfoto
Færre byggetillatelser: Antall igangsettingstillatelser til nye boliger falt hele 15,0 prosent fra oktober til november. Foto: © John Petter Reinertsen / Samfoto Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Hegnar.no): Antall igangsettingstillatelser til nye boliger falt hele 15,0 prosent fra oktober til november, viser sesongjusterte tall fra SSB.

Det ble i november gitt igangsettingstillatelse til 2.976 boliger - med i alt 388.400 kvadratmeter bruksareal.

Arealet var 0,1 prosent lavere enn i oktober.

Økning det siste året De siste 12 månedene har igangsettingstillatelse blitt gitt til 30.537 nye boliger, 9,8 prosent flere enn i forrige 12-månedersperiode.

Igangsettingstillatelser har de siste 12 månedene blitt gitt til 4.002.300 kvadratmeter bruksareal, tilsvarende 7,7 prosent oppgang fra den forrige 12-månedersperioden.

SSB minner om at igangsettelsestallene varierer en god del fra måned til måned.

Den langsiktige trenden viser en nedgang i antall igangsettingstillatelser til nye boliger mellom januar 2014 og oktober 2014 - etterfulgt av en økende trend som flater ut i november.

Ikke igangsatt bygging SSB minner også om at registrerte igangsettingstillatelser ikke må forveksles med igangsatt bygging.

- At det gis en igangsettingstillatelse, innebærer ikke alltid at bygging settes i gang umiddelbart. Særlig i nedgangstider vil det kunne være en del byggeprosjekter som ikke blir satt i gang, eller som blir utsatt etter at tillatelse for bygging er gitt, heter det.

Flere saker: Tar opp dekning av denne aksjen - anbefaler kjøp
Krisen i offshorenæringen har krevd sitt første offer
Aksje til topps på nyheter

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media