Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Dette lukter humbug

Euroteam leverte OL-billettene to timer etter at konkurransen var begynt. Dermed gikk familien Storelv glipp av den norske fektetriumfen.

MISSET TRIUMFEN: Bartosz Piasecki jublet etter seieren i dagens kvartfinale i fekting. Det gikk imidlertid Erik Storelv og barna glipp av, siden de først fikk billettene fra Euroteam to timer etter at konkurransen var begynt. Foto: HEIKO JUNGE / NTB SCANPIX
MISSET TRIUMFEN: Bartosz Piasecki jublet etter seieren i dagens kvartfinale i fekting. Det gikk imidlertid Erik Storelv og barna glipp av, siden de først fikk billettene fra Euroteam to timer etter at konkurransen var begynt. Foto: HEIKO JUNGE / NTB SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Oppdatert: Euroteams gründere ble høsten 2016 frifunnet på samtlige punkter i tiltalen om forsøk på bedrageri. Etter frifinnelsen uttalte advokat Nicolai Skjerdal, som representerte en av gründerne:

- I den situasjon som faktisk oppsto, gjorde Euroteam det eneste ansvarlige, nemlig å kansellere alle salgene slik at kundene kunne få tilbake sine penger mens det ennå kunne være mulig for kundene å områ seg.

Siktelsene i forbindelse med beslag av OL-billetter er henlagt. De siktede sier de vil gå til erstatningskrav mot staten som følge av det de betegner som urettmessige beslag og urettmessig straffeforfølgelse.

(Dagbladet): Erik Storelv og barna på 12 og 15 har oppholdt seg i London siden mandag for å følge favorittsporten fekting. Billettene Storelv har betalt selskapet Euroteam rundt 6000 kroner for, er imidlertid uteblitt, og fortvilelsen har vokst.

- Først i dag fikk vi de første billettene - to timer etter at dagens konkurranse var begynt. Vi gikk glipp av det meste, og fikk attpåtil langt dårligere plasser enn dem vi bestilte, sier en tydelig irritert Erik Storelv til Dagbladet.

Familien fikk dermed verken med seg de innledende rundene eller norske Bartosz Piaseckis kvartfinaletriumf.

- Kontraktsbrudd Siste frist Euroteam hadde gitt seg selv for å levere billettene, var i går. Storelv, selv utøvende fekter, er langt fra imponert over selskapet, som nå er siktet for grovt bedrageri.

- De har brutt kontrakten. Dette lukter humbug, sier familiefaren, som føler seg lurt.

Euroteams talsmann Alex Sola sier til Dagens Næringsliv at Storelvs billetter ikke er dukket opp fordi de er beslaglagt av politiet på Romerike.

19. juli ble en mann som jobber på oppdrag for Euroteam, stoppet på Gardermoen med 143 OL-billetter. Til sammen tok tollvesenet beslag i 455 billetter, som politiet mistenker er kjøpt opp i Øst-Europa og skal videreselges av Euroteam.

- Ubrukelige billetter Bedragerisiktelsen bunner i at politiet mener OL-billettene, som potensielt kan gi fortjeneste på flere hundre tusen kroner, er ubrukelige fordi Euroteam ikke er en autorisert OL-billettselger. De tror selskapet med viten og vilje lurer folk.

Euroteam bestrider dette og mener beslaget er hovedproblemet.

- Vi får ikke medhold i argumentet om at det er kundene som da blir skadelidende. Det skaper store problemer for både oss og kundene, sier Euroteam-talsmann Sola til Dagens Næringsliv.

I tillegg til mannen som ble kontrollert på Gardermoen, er selve Euroteam samt en leder i selskapet siktet i saken.

Sjekket på nettet I likhet med mange andre på jakt etter OL-billetter sjekket Erik Storelv rundt på nettet før han kjøpte.

- Jeg kom til ei side som så ut som ei offisiell OL-side; det sto ingenting om at det dreide seg om videresalg. Først da jeg hadde betalt, ble det opplyst at Euroteam sto bak, sier Storelv.

51-åringen framholder at han ikke er noen lettlurt person.

- Straks jeg hadde bestilt, begynte jeg å google selskapet - og fattet mistanke med en gang, sier han.

Omstridt Euroteam er svært omstridt; Dagbladet har i en serie artikler avslørt Oslo-selskapets virksomhet og bånd til internasjonale idrettstopper.

FORBANNET: Fekteentusiast Erik Storelv og barna har sittet flere dager i London uten å se snurten av billettene de har betalt Euroteam for. Foto: BÆRUM HØYRE
FORBANNET: Fekteentusiast Erik Storelv og barna har sittet flere dager i London uten å se snurten av billettene de har betalt Euroteam for. Foto: BÆRUM HØYRE Vis mer

- Det var åpenbart at de ikke hadde billettene, og prøvde å holde det skjult for oss, sier Storelv, som har vært i løpende kontakt med selskapet siden forsendelsen lot vente på seg.

- De er arrogante på telefonen og ler av deg, sier 51-åringen - som fremdeles lever i det uvisse mht. om han får resten av billettene han har betalt for.

- Nå har de bedt meg treffe en person i London som skal levere dem, sier han oppgitt.

Øvre Romerike tingrett ga mandag politiet medhold i billettbeslaget. Euroteam anket straks kjennelsen til Eidsivating lagmannsrett, som til Dagbladet opplyser at en avgjørelse vil bli truffet svært raskt, seinest i morgen tidlig.

- Det dreier seg jo om en pågående hendelse, sier lagdommer Henning Jakobsen og sikter til OL.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media