Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Dette lukter svidd

I sommer utpekte daværende næringsminister Grete Knudsen Bengt Martin Olsen som styreleder i SND. I dag er de to partnere i et nytt rådgivningsfirma. - Dette er en miks av roller som jeg reagerer sterkt på, sier stortingsrepresentant Ivar Kristiansen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Dagbladet skrev tirsdag om Grete Knudsens nye rolle etter at hun forlot Stortinget. Nå er hun medeier i rådgivningsfirmaet GBM, sammen med tidligere ordfører i Bergen og styreformann i Statens nærings- og distriktsutviklingsfond (SND), Bengt Martin Olsen.

- Dette er soleklart en interessant plassering for selskapet GBM og kan fungere som en døråpner for selskapet, mener Ivar Kristiansen, som er næringspolitisk talsmann for Høyre.

Han reagerer kraftig på det han mener er en sammenblanding av roller - både av Grete Knudsen og Bengt Martin Olsen. Nå vil han drøfte situasjonen i SND med næringsminister Ansgar Gabrielsen.

- I internbladet deres står det at SND sterkt beklager omleggingen av næringspolitikken i Norge. Dette er sterk språkbruk. Jeg vil spørre Gabrielsen om han kan leve med det, sier Kristiansen.

Grete Knudsen ser ingen problemer forbundet med at hun nå skal eie og drive rådgivningsfirma sammen med mannen hun i sommer utnevnte til ny styreleder i SND.

- Jeg har utnevnt mange personer til ulike verv gjennom mange år. Dette med habilitet er vi veldig klar over. Vi skal ikke i noen sammenheng søke støtte hos SND, sier Knudsen.

Hennes nye kompanjong, Bengt Martin Olsen, mener Ivar Kristiansen konstruerer problemer.

- Mitt samarbeid med Grete Knudsen er uproblematisk. Er det noe jeg kan etter mange år som bedriftsrådgiver, er det i alle fall å etterleve habilitetsregler, påpeker Olsen.

Hele Norges coronakart