Dette må de svare for i dag

Kontrollkomiteen var ikke fornøyd med svarene de fikk i høringen i april. I tillegg har Dagbladet avslørt eksport av militært utstyr til Eritrea og Sudan, samt jagerfly til en privat Texas-milliardær.

ANSVARLIGE STATSRÅDER: Forsvarsminister Ine Eriksen Søreide (H) og utenriksminister Børge Brende (H) under den forrige høringen. Nå må de møte på nytt for å forklare seg om salg og eksport av utrangert forsvarsmateriell. Foto: John Terje Pedersen / Dagbladet
ANSVARLIGE STATSRÅDER: Forsvarsminister Ine Eriksen Søreide (H) og utenriksminister Børge Brende (H) under den forrige høringen. Nå må de møte på nytt for å forklare seg om salg og eksport av utrangert forsvarsmateriell. Foto: John Terje Pedersen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Kontrollhøringen ble i siste liten utvidet med at den siktede saksbehandleren i Forsvarets Logistikkorganisasjon (FLO) og den tidligere salgssjefen Odd-Stein Sundling Melsæter også skal forklare seg. Disse to kommer i dag, mens de andre stiller i morgen. Her er en gjennomgang av de viktigste personene som skal forklare seg i denne høringen.

Siktet orlogskaptein (58)• Saksbehandler i FLO fra 2008 til juni 2014

Har hatt den direkte befatningen med salgene av marinefartøy og kan forklare seg om alle disse. Han er siktet av Økokrim for grov korrupsjon etter at politiet fant en pengeoverføring på 150 000 dollar rett inn på hans egen konto fra de som kjøpte båtene som skulle til Nigeria. Dette blir første gangen saksbehandleren uttaler seg offentlig om salgene.Det er særlig knyttet interesse til hva han kan fortelle om hva toppene i Forsvaret og i Forsvarsdepartementet visste om hvor båtene skulle.Kommandørkaptein Odd-Stein Sundling Melsæter (59)• Ansatt i Forsvarets avhendingsprosjekt i 2002 og salgssjef i FLO fra 2007 til 2013. Jobber nå i FLO på pensjonistvilkår.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer