Dette må du vente lenge på

Skiftende vær og lite varme den neste uka.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): De fleste stedene i Norge hadde temperaturer mellom sju og femten grader midt på dagen i dag. Og noe særlig mer kan vi ikke vente oss hverken i helga eller neste uke.

- Temperaturene vil stige litt, men vi regner ikke med å se 20-tallet den neste uka. Folk må nok vente litt lenger på sommeren, sier statsmeteorolog Håkon Mjeldstad til Dagbladet.no.

Meteorologisk institutt melder om mye skiftende og ustabilt vær framover.

- Det er ustabil atmosfære og regnbygene blomster opp av ingenting. Jeg skjønner godt at folk forventer seg litt finere vær i mai, men temperaturene er ikke så gale til å være mai. Det er ikke unormalt med snø i fjellet i mai, sier Mjeldstad.

Snø i fjellet

Østlandet kan vente seg litt lettere vær med stigende temperaturer i morgen og lørdag. Men søndag og mandag øker muligheten for regn og det blir perioder med pent vær de første dagene til uka.

Sørlandet har lignende utsikter med tildels pent og stigende temperaturer fram til søndag. Da øker muligheten for regn og temperaturen synker igjen. Tirsdag og onsdag ser det litt lettere ut og sola titter fram.

I fjellet i Sør-Norge bør man ha vinterdekkene på. Det ventes snø over 8-900 meter og sluddbyger i morgen.

SOMMERGLEDER: Deilig er det, men vi må smøre oss med tålmodighet. Det ser dårlig ut for sommerværet i uka som kommer. Foto: Scanpix
SOMMERGLEDER: Deilig er det, men vi må smøre oss med tålmodighet. Det ser dårlig ut for sommerværet i uka som kommer. Foto: Scanpix Vis mer

- Det blir nok bare et par plussgrader i morgen i fjellet. Lørdag blir den beste dagen her, stort sett opphold og stigende temperaturer, sier Mjeldstad.

Fra søndag er det ventet enkelte regnbyger igjen.

Vestlandet sør for Stad må belage seg på lokale regnbyger om ettermiddagen, men litt høyere dagtemperaturer. I resten av helga blir det også litt regn, mens det blir perioder med sol og pent vær fra tirsdag av. Temperaturen vil stige litt, men varmt blir det ikke.

Regn til uka

Trøndelag, Møre og Romsdal får enkelte regnbyger og perioder med sol i morgen. Lørdag ser det litt lysere ut og sola titter fram, mens det blir økende mulighet for regn igjen fra søndag. Til uka ventes enkelte regnbyger.

I Nordland og Troms ventes det litt regn og lavere temperaturer. Søndag og mandag blir litt bedre med litt sol og oppholdsvær, før regnet kommer tilbake fra tirsdag av.

Finnmark kan vente seg tildels pent vær, men litt regn i vest. Fra lørdag blir det stort sett sol og litt stigende temperaturer med noen regnbyger i indre strøk.

Dette må du vente lenge på