[bilde=1,right,six][bilde=2,right,six]1. Hva skjer hvis det blir flertall for sammenslåing i en folkeavstemning eller i en innbyggerundersøkelse i min kommune?
Sanner: - Det er lokalpolitikerne i det enkelte kommunestyret som må ta stilling til resultatene av folkehøringen. Politikerne må tolke utfallene, vurdere hvordan deres kommune best kan møte framtida - og fatte vedtak i tråd med dette. Lokalpolitikerne skal innen 1. juli fortelle fylkesmannen hvordan de stiller seg til sammenslåing, om de står sterkere sammen med andre, eller alene.
Vedum: - Det kommer an på nabokommunen. Er det en frier, trenger den en som sier ja for at det skal bli ekteskap. Er det to som sier ja er det naturlig at det blir sammenslåing.
2. Hva skjer hvis det blir flertall i en folkeavstemning eller i en innbyggerundersøkelse for ikke å slå sammen min kommune?
Sanner: Samme svar som over.
Vedum: - Da er det naturlig å høre på folket: Da blir det ikke sammenslåing. Sanner truer med tvangsekteskap som han tror kan være litt bra, men når det kommer til stykke tror jeg ikke det blir det. Det er et godt prinsipp å høre på folket.
For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn
Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.
Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.
Gå til innlogging medVi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.
Vi bryr oss om ditt personvern
Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.
Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger