- Dette må ikke skli over i en bevæpning for all framtid

Hadia Tajik (Ap) roser politimestrene som kritiserer terrortrussel-håndteringen.

MOT GENERELL BEVÆPNING: Hadia Tajik frykter at bevæpningsordren som kom i kjølvannet av PSTs trusselvurdering skal skli over i en varig ordning.  Foto: Christian Roth Christensen
MOT GENERELL BEVÆPNING: Hadia Tajik frykter at bevæpningsordren som kom i kjølvannet av PSTs trusselvurdering skal skli over i en varig ordning. Foto: Christian Roth Christensen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): En rekke av politimestrene i Norge er kritiske til at PSTs trusselvurdering, blant annet om fare for IS-angrep mot politifolk i vestlige land, ble møtt av et hastevedtak om bevæpning av alle operative politifolk.

- Det er sider ved dette om hvordan samfunnet og politiet skal møte en nokså uspesifikk trussel. Terrorens vesen som bygger på frykt vinner på et vis nå, sa politimester Terje Nybøe i Asker og Bærum politidistrikt til Dagbladet i går.

Han mener Politidirektoratet burde ventet med å gå til et så drastisk tiltak som generell bevæpning. I likhet med en rekke andre politiledere Dagbladet har snakket med, uttalte han også at den omstridte ordren kan bli svært vanskelig å reversere og kan ende med permanent bevæpning.

- Modig Lederen av justiskomiteen på Stortinget, Hadia Tajik (Ap), berømmer politisjefene som tør å si sin mening om det betente temaet.

- Jeg synes det er modig og riktig av politimestrene som uttaler seg til Dagbladet. Når de nyanserer det faglige grunnlaget bak bevæpningen bidrar de til å vise at langt fra alle faglige argumenter trekker i retning av at bevæpning er riktig håndtering av trusselvurderingen, sier Tajik.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer