Politigranskingen:

Dette må Politidirektoratet svare på

Granskerne går politiet i sømmene med flere enn 50 spørsmål om etatens forhold til Norsk Narkotikapolitiforening, viser et dokument Dagbladet har fått innsyn i.

MÅ SVARE: Politidirektør Benedicte Bjørnland har av aktivister og andre som kjemper for en mer liberal ruspolitikk blitt kritisert for sin håndtering av bråket rundt Norsk Narkotikapolitiforening. Nå har etaten hennes fått en rekke spørsmål om forholdet til foreningen. Foto: Geir Olsen / NTB
MÅ SVARE: Politidirektør Benedicte Bjørnland har av aktivister og andre som kjemper for en mer liberal ruspolitikk blitt kritisert for sin håndtering av bråket rundt Norsk Narkotikapolitiforening. Nå har etaten hennes fått en rekke spørsmål om forholdet til foreningen. Foto: Geir Olsen / NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

«Det har blitt uttalt fra flere hold at politiet skal være politisk nøytrale. Kan POD si noe om hva dere tenker om dette?»

Spørsmålet er stilt til Politidirektoratet (POD) av Rolleforståelsesutvalget som gransker politiets forhold til Norsk Narkotikapolitiforening (NNPF).

Granskingen ble satt i gang etter flere mediesaker i fjor sommer, om påstått rolleblanding mellom politietaten og den private interesseorganisasjonen.

NNPF har i en årrekke markert seg i den offentlige debatten som motstander av en mer liberal ruspolitikk.

Nå forsøker Rolleforståelsesutvalget å komme til bunns i hvilken innflytelse foreningen har hatt i politietaten, og om politiloven og etiske retningslinjer er fulgt i samarbeidet med NNPF.

Den endelige utredningen skal leveres 1. oktober.

Brevet til POD, som Dagbladet har fått innsyn i, inneholder oppfølgingsspørsmål utvalget hadde etter samtaler i april med to ansatte høyt oppe i direktoratet.

Her er noen av spørsmålene de har stilt:

NNPFs narkotikakurs:

Foreningen selger kurset «Tegn og symptomer på misbruk av narkotika» til private og offentlige aktører.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer