- Dette må politiet etterforske

Politiet må nå gripe inn overfor kommunistgruppen Tjen Folket og SOS Rasisme, krever stortingspolitikere.

- POLITI!: Oslo-ordfører Fabian Stang (H) og stortingsrepresentant Linda C. Hofstad Helleland ber politiet gripe inn overfor Tjen Folket og SOS Rasisme.

Foto:Steinar Buholm / Dagbladet.
- POLITI!: Oslo-ordfører Fabian Stang (H) og stortingsrepresentant Linda C. Hofstad Helleland ber politiet gripe inn overfor Tjen Folket og SOS Rasisme. Foto:Steinar Buholm / Dagbladet. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| (Dagbladet): Stortings- representant Linda C. Hofstad fra Høyre ber nå politiet gripe inn overfor Tjen Folket og de milliondisposisjoner deres medlemmer står bak i SOS Rasisme.

- Sannheten kommer ikke fram uten en politietterforskning. Jeg har ikke tillit til at SOS Rasisme kan ordne opp i dette selv eller ivaretar de offentlige midlene de har fått på en god måte, sier Hofstad, som er medlem av Stortingets familie- og kulturkomité.

Les også: Tjen Folket-topper bestilte hærverk på Oslo-skole

- Når offentlige midler har gått til et kommunistisk nettverk, og når man ikke vet hva pengene blir brukt til, bør politiet etterforske denne saken. Det er svært alvorlig når hemmelige grupperinger går inn i en barne- og ungdomsorganisasjon som SOS Rasisme, som har skapt seg tillit gjennom mange år og drive konspiratorisk virksomhet, sier Hofstad.

Dagbladet avslørte i dag en rekke e-poster der sentrale Tjen Folket-medlemmer, som Dagbladet kan knytte til ledelsen i SOS Rasisme, ber om tagging på en rekke bygninger.

- Opplagt sak for politietOslo-ordfører Fabian Stang (H) ber også politiet gripe inn overfor mulig hærverk mot offentlige bygg i Oslo. i dag avslørte Dagbladet at Tjen Folket-topper, som ifølge flere er sammenfallende med sentrale ledere i SOS Rasisme, bestilte grafitti og hærverk på bygg i Oslo.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer