Du leser nå Dagbladet Pluss
LEDERE: Kim Jong-un og Nord-Korea har gjennomført en ny missiltest. Forskere sier Donald Trump burde ha en lavere profil for å sikre forsoning. Foto: NTB Scanpix
LEDERE: Kim Jong-un og Nord-Korea har gjennomført en ny missiltest. Forskere sier Donald Trump burde ha en lavere profil for å sikre forsoning. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Nord-Korea

Dette må til for å sikre forsoning

Nord-Korea-eksperter sier Donald Trump er for utålmodig og mener presidenten bør ha en lavere profil.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Natt til tirsdag avfyrte Nord-Korea nok en missiltest. Ifølge flere medier var det deres første antatte langdistanserakett, og diktaturstaten hevder «den kan treffe hvor som helst i verden».

Geir Helgesen, direktør for Nordisk Institutt for Asia-studier ved Universitetet i København, tror løsningen for å få til forsoning mellom den spente situasjonen mellom Nord-Korea og resten av det internasjonale samfunnet, er at USA holder en lavere profil.

Prøv Pluss for 1 krone

Få tilgang på egne premiumartikler, videodokumentarer, eAvisa og Magasinet.

PRØV PLUSS

1 UKE

1 kr

(Fornyes automatisk til 55,-/uke)

1 MÅNED

99 kr

(Fornyes automatisk til 99,-/måned)

LES LENGRE - BETAL MINDRE

1 ÅR

795 kr

(Fornyes automatisk til 795,-/år)

  • Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris etter tilbudsperioden . Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

visa card Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer