- Dette må Tom ordne opp i

Bergen-politikere slår ring om Monica Mæland (H) etter mannens skattesnusk.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no):  Motstanderne i valgkampen i Bergen vil ikke slå politisk mynt på at ektemannen til Høyres byrådsleder Monica Mæland har innrømmet skattesnusk.

- Dette er trist for Høyre, for valgkampen og for Bergen.  Men det skal ikke bli noen valgkampsak. Jeg vil ikke bagatellisere denne skattesaken, men jeg må likevel få minne om at det ikke dreier seg om noen hemmelig konto i Sveits, sa Arbeiderpartiets ordførerkandidat Ruth Grung da hun møtte Høyres ordførerkandidat Trude Drevland til duell på Dagbladet-tv i dag.

Drevland kjemper for å overta ordførerkjedet til avtroppende Herman Friele, og Monica Mæland vil ta fire nye år som byrådsleder.

- Gjelder ikke Monica

Trude Drevland var kontant da skattesaken kom på banen i valgduellen.

- Dette gjelder ikke Monica. Jeg forutsetter at Tom rydder opp. Det er min eneste kommentar til denne saken, sa Drevland.

En varslet «drittpakke»

I flere dager har det summet rykter i Bergen om en «drittpakke» i valgkampen mot Høyres byrådslederklandidat Monica Mæland.

I dag fortalte hennes mann Tom Erling Mæland til Bergens Tidende at han har betalt 15 000 kroner svart for oppussing av parets felles bolig.

- Jeg kuttet noen hjørner i en situasjon der der jeg hadde problemer med å skaffe folk. Jeg er fryktelig lei meg for at Monica skal rammes av det jeg alene har ansvar for, sier Mæland til BT.

Huset ble pusset opp for 300 000 kroner før salg. Utenom de 15 000 i svart betaling, skal resten være utført på skattemessig korrekt vis.  

Full støtte

Høyre-ledelsen i Bergen drøftet skattesaken i formiddag, og partileder Torbjørn Hansen rykker ut med full støtte til sin byrådslederkandidat.

Også Arbeiderpartiets gruppeleder Terje Ohnstad, SVs Oddny Miljeteig og Senterpartiets Kjersti Toppe stoler på Monica Mæland forklaring om at hun ikke hadde kjennskap til den ulovlige betalingen, ifølge bt.no.